Κυριακή 25 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
26ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 8 Ιούλη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στις 8 και 9 Ιούλη, κατά το οποίο νέοι και νέες απ' όλη τη χώρα θα συναντηθούν στα Γιάννενα, θα κατασκηνώσουν στο πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι») και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Το Διήμερο είναι αφιερωμένο στην ηρωική ΟΚΝΕ, καθώς φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ίδρυσή της.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Ιούλη

Το απόγευμα αθλητικά τουρνουά, μπάσκετ 3on3 και ποδοσφαίρου 5x5 και κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ.

Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Η συμμετοχή των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος 1946 - 1949».

Στις 19.30 συζήτηση - εκδήλωση, με θέμα «Βαλκάνια: 18 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, οι κίνδυνοι για τους λαούς δυναμώνουν». Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.

Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση της ΟΚΝΕ, με αφηγήσεις και τραγούδια της εποχής.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με συναυλίες, ανάμεσά τους με τους «SOBER on tuxedos» και με παραδοσιακά και λαϊκά γλέντια.

Σάββατο 8 Ιούλη

Το πρωί το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με επισκέψεις:

  • Στο Καλπάκι, στο χώρο που βρισκόταν ο Ουλαμός των κομμουνιστών φαντάρων, όπου θα γίνουν εκδήλωση και αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΝΕ.
  • Στη Λυκόρραχη, στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Το απόγευμα, θα γίνει πορεία στην πόλη των Ιωαννίνων και στις 19.45 η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το βράδυ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο χώρο της κατασκήνωσης με συναυλία με τους «The Mamalss», με ηπειρώτικο γλέντι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων και λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 9 Ιούλη

Αθλητικές δραστηριότητες και κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ, πριν από την αναχώρηση των κατασκηνωτών.

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει έκθεση για την ΟΚΝΕ και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ