Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική με την κυβέρνηση υπηρετεί η ΝΔ

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία

Το γεγονός ότι αν η ΝΔ αναλάβει την αστική διακυβέρνηση, θα συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια ακριβώς αντιλαϊκή στρατηγική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήρθε να επιβεβαιώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία το περασμένο Σαββατοκύριακο, όσο και αν προσπάθησε να «κουκουλώσει» αυτήν την πραγματικότητα πίσω από γενικόλογες υποσχέσεις και στημένα σκηνικά με... αχυρόμπαλες.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Περιδιαβαίνοντας σε πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας, στήνοντας σκηνικά χολιγουντιανού τύπου με βουκολικό φόντο για να πείσει τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους αγρότες ότι η πολιτική του θα φέρει την ευημερία στον τόπο και δη στους μικρομεσαίους αγρότες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοίρασε "αχυρένιες" υποσχέσεις (...) Σήμερα όμως οι μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ο λαός της περιοχής μας, υποφέρουν από τις αντιλαϊκές, αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν ψηφίσει, έχουν εφαρμόσει και αυτές θα εφαρμόσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τον ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία, την υψηλή εισφορά στο ΕΦΚΑ και το χαράτσι για το νερό που στην ουσία εξανεμίζουν το 60% - 70% του εισοδήματος του αγρότη. Κουβέντα, βέβαια, για τα μνημόνια που ψήφισαν ως κόμμα στη Βουλή, αλλά και το 4ο που δεν ψήφισαν, αλλά δηλώνει ότι θα το εφαρμόσει, που μειώνει δραματικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Απαντώντας στα περί «παραγωγής ποιοτικών προϊόντων», η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Ποιοτικά προϊόντα παράγουμε, το πρόβλημα βρίσκεται στην τιμή των προϊόντων που ο παραγωγός πουλάει και είναι πολύ χαμηλή και πολλές φορές εξευτελιστική και φτάνουν στον καταναλωτή πανάκριβα, κερδίζοντας ασύστολα οι μεσάζοντες, σε βάρος των αγροτών και ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει τίποτα».

Για το ζήτημα της φέτας, εξάλλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης «είπε ότι η συμφωνία που ψήφισε το κόμμα του σε επίπεδο ΕΕ είναι χρήσιμη, αλλά θέλει βελτιώσεις και πρότεινε στους αγρότες την διεπαγγελματική ένωση (...) Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι αυτή η διεπαγγελματική ένωση δημιουργήθηκε στους καπνοπαραγωγούς, που όχι μόνο δεν έλυσε τα ζητήματα των πληρωμών, αλλά τα όξυνε παραπέρα».

Για δε τον ΕΛΓΑ,«πρόκρινε την άποψη για το διαχωρισμό των κτηνοτρόφων, όταν γνωρίζει καλά ότι η λύση για την πλειοψηφία των αγροτών βρίσκεται στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, στην ασφάλιση και αποζημίωση από όλες τις νόσους και όλο τον αριθμό των θανόντων ζώων».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο πετρέλαιο (...) κουβέντα για το κλείσιμο των εργοστασίων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα), αλλά και εργοστασίων παραγωγής και εμπορίας αγροτικών εφοδίων (...) για το αφορολόγητο εισόδημα που κέρδισαν οι αγρότες στα μπλόκα το 2016 και κουτσουρεύεται από 8.600 ευρώ στα 5.600 ευρώ, για τις συντάξεις που τείνουν να γίνουν φιλοδώρημα. Κουβέντα, βέβαια, για την ΚΑΠ που το κόμμα του την ψήφισε και την υπερασπίζεται (...) Ομως, ήταν πολύ συγκεκριμένος όταν μίλησε για τη φορολογία των επιχειρήσεων, λέγοντας ότι θα μειωθεί από το 29% στο 20% σε δύο χρόνια, θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα».

Η ανακοίνωση καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες, μαζί με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, απέναντι στις πολιτικές που υπηρετούν η κυβέρνηση, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, «να δυναμώσουν τη δική τους κοινωνική συμμαχία και αγώνα ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, στο ΔΝΤ, στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που τους εξοντώνουν (...) Να ανοίξουμε το δρόμο για μονομερή διαγραφή του χρέους και ανάπτυξη της χώρας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ