Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους

Δεκάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη σημασία έχει η αλληλεγγύη από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, από τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, τον οποίο επικαλούνται συνεχώς τα αστικά επιτελεία για να χτυπήσουν την κινητοποίηση, οι οποίοι μάλιστα ετοιμάζονται για τη δική τους πανελλαδική απεργιακή μάχη στις 20 Ιούλη.

Σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό Συνδικάτο σημειώνει: «"Παπαγάλοι" στα κανάλια, στελέχη των κομμάτων, δήμαρχοι που στηρίζονται από τα κόμματα του κεφαλαίου, όλοι αυτοί κόπτονται για το πώς θα συνεχίσουν να δουλεύουν ανενόχλητα τα σύγχρονα γκέτο του τουρισμού! Κόπτονται για το πόσο γρήγορα θα καταργήσουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, όπως έχει γίνει στις χλιδάτες επιχειρήσεις στον επισιτισμό και τον τουρισμό».

Και ξεκαθαρίζει: «Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό το επόμενο διάστημα θα οργανώσουμε αντίστοιχες κινητοποιήσεις με απεργία στις 20 Ιούλη. Δεχόμαστε αντίστοιχη επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία στο δικαίωμα της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Ξέρουμε καλά ότι η ανάπτυξη που μας προπαγανδίζουν κάθε μέρα, είναι ανάπτυξη που θα κερδίζουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι και προϋποθέτει τη μείωση μισθών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, τους μισθούς των 400 ευρώ, την κατάργηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη μονιμοποίηση και γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα (...) δεν έχουμε άλλο δρόμο από την οργάνωση του αγώνα μας σε κοινό μέτωπο ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια».

Αλληλεγγύη από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να σταθούν αγωνιστικά στο πλευρό των συμβασιούχων στους δήμους, που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι «η κοροϊδία των συμβασιούχων συνεχίζεται και τώρα με τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι "θα βρεθεί κάποια λύση", που συνοδεύονται με τις ορμήνιες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις», είναι η «ίδια τακτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, όταν μας καλούσε να φύγουμε από τα μπλόκα και θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, που ποτέ, όμως, δεν ικανοποίησε».

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι», επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, «στεκόμενοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων των ΟΤΑ, παλεύουμε για να μην περάσουν η καθαριότητα και άλλες δημοτικές υπηρεσίες στους ιδιώτες, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, να κατασκευαστούν δημοτικά έργα και υποδομές που θα βελτιώνουν τη ζωή του αγροτικού κόσμου στα χωριά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ