Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η απεργία στο «Ζούρα»

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο σωματείο τους. Χτες, όπως και τη Δευτέρα, έγινε συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Μαντούδι Ευβοίας, με τη συμμετοχή στην απεργία να φτάνει σε πολύ υψηλά ποσοστά. Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα οχτώ μηνών, δεν καταβάλλονται κανονικά τα ένσημα, ενώ αναγκάζονται σε απλήρωτες υπερωρίες και δουλειά ακόμα και εφτά μέρες τη βδομάδα.

Οσον αφορά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και τους εργαζόμενους που είναι δραστήρια μέλη του, η εργοδοσία επιδιώκει να τους εξωθήσει σε παραίτηση. Είναι ενδεικτικό ότι τα μέλη του ΔΣ έχουν τοποθετηθεί σε «θέσεις εργασίας» σε εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Οινόφυτα Βοιωτίας ως νυχτοφύλακες, όπου είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στη διάρκεια του ωραρίου τους σε έναν χώρο και ένα κουβούκλιο που δεν πληρούν τίποτα από τα όσα προβλέπονται για αυτήν την εργασία.

«Ποντάροντας» στο χτύπημα του Σωματείου και της οργάνωσης των εργαζομένων, η εργοδοσία εμφανίζεται αδιάλλακτη απέναντι στα δίκαια αιτήματα των απεργών, παρά το γεγονός βέβαια ότι οι κινητοποιήσεις έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγική της δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για τα προβλήματα των εργαζομένων έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μανώλης Καραντούσας. Η Ομοσπονδία ζήτησε να οριστεί συνάντηση, διαπιστώνοντας ότι μετά τις τελευταίες τριμερείς η κατάσταση για τους εργαζόμενους αντί να βελτιώνεται, όπως είχε δεσμευτεί η εργοδοσία, χειροτερεύει. Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου, ιδιαίτερα για τα ζητήματα της μη καταβολής των ενσήμων και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η απεργία στο «Ζούρα» (2017-08-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία, χωρίς αποτέλεσμα η χτεσινή Τριμερής (2017-08-01 00:00:00.0)
Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στην απληρωσιά και την επίθεση της εργοδοσίας (2017-07-25 00:00:00.0)
Απεργία στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» (2015-01-23 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στους εκβιασμούς (2009-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ