Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Λάρισα κατά των ναρκωτικών

Δεκάδες μαθητές από αθλητικά σωματεία του νομού και μαζί τους γονείς, νέοι εργαζόμενοι, σπουδαστές, άνθρωποι του αθλητισμού πήραν μέρος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΤΟ Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ με σύνθημα «Πέτα τη μπάλα στο καλάθι! Οχι τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά», που έγινε την περασμένη Δευτέρα (Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών), στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο της Λάρισας, η οποία μετατράπηκε σε γήπεδο μπάσκετ, στολίστηκε με το μεράκι των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τον χώρο κοσμούσαν όμορφα ταμπλό της ΚΝΕ, ενώ μέλη και φίλοι της Οργάνωσης συζητούσαν με τον κόσμο, αξιοποιώντας ένα ερωτηματολόγιο που είχε φτιαχτεί για τη συγκεκριμένη μέρα, και διακινούσαν υλικά με τις θέσεις της Οργάνωσης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 11 μαθητικές ομάδες και 6 αθλητικά σωματεία, ενώ η Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας (ΕΣΚΑΘ) στήριξε έμπρακτα την πρωτοβουλία της ΚΝΕ, ενημερώνοντας αθλητικά σωματεία και παραχωρώντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Τις μπασκέτες που τοποθετήθηκαν στον χώρο παραχώρησε ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαλάνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ, από το ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ και το ΕΣΥΝ. Μεταξύ των ανθρώπων του αθλητισμού που έδωσαν το «παρών» ήταν ο Γρηγόρης Γιασάρης, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και προπονητής του Ερμή Αγιάς, ο Σωτήρης Γκιουλέκας, διεθνής μπασκετμπολίστας και αρχηγός του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας (ΓΣΛ), ο Γιάννης Παγώνης, διαιτητής Α1 μπάσκετ, οι διαιτητές Δημήτρης Λελούδας, Δημήτρης Παζώλης, Λεωνίδας Γεωργούλης, Θέμης Κοντογιάννης και οι κριτές Κική Ιωάννου, Σοφία Σαμουρέλη, Ζωή Μανούλη.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επισημαίνοντας: «Θέλουμε ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις! Δεν αποδεχόμαστε κανέναν αντιεπιστημονικό διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά, γιατί οι αιτίες που οδηγούν στη χρήση δε διαχωρίζονται σε σκληρές και μαλακές. Παλεύουμε σταθερά να φτιάξουμε έναν κόσμο, μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά. Η Οργάνωσή μας σταθερά προβάλλει την ενασχόληση με τον αθλητισμό, που προάγει την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα και τη συλλογική προσπάθεια. Καλούμε όλους τους νέους να μη δείχνουν ανοχή στο ζήτημα των ναρκωτικών, αλλά με καθαρό μυαλό και αγωνιστική στάση ζωής να στέκονται σε κάθε δυσκολία».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Σωτήρης Γκιουλέκας και η Αγνή Σεφεριάδου, πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας του ΕΣΥΝ.

Ακολούθησαν οι κληρώσεις για τα ζευγάρια των αγώνων και ξεκίνησαν τα ματς, που προσέφεραν όμορφο θέαμα.

Λίγο πριν τον τελικό ο Θωμάς Γεωργάκης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, μίλησε για τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ της ΚΝΕ για τα ζητήματα της πρόληψης, της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε μαθητικό τουρνουά μπάσκετ 3οn3 σε δύο κατηγορίες, 17 ετών (συμμετείχαν εφτά ομάδες και νικητές ήταν οι «Πάκας Academy») και 15 - 16 ετών (συμμετείχαν τέσσερις ομάδες και νικητές ήταν οι «Μπιροκίλερς»). Επίσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός τριπόντων με 16 συμμετοχές, όπου νικητής αναδείχτηκε ο μαθητής Κοσμάς Αθηνιώτης.

Ακολούθησαν βραβεύσεις και απονομές από το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Τιμητική πλακέτα παρέλαβε η ΕΣΚΑΘ, ενώ αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία δόθηκαν στο ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ, στο ΕΣΥΝ, στους διαιτητές και τους κριτές του τουρνουά, καθώς και στα αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν με ομάδες: ΑΟ Σουφλαρίων, Λαρισαϊκός, Εθνικός, Κεραυνός, Ερμής Αγιάς, Μύτικας.

Στις νικήτριες ομάδες τα κύπελλα έδωσαν ο Σωτήρης Γκιουλέκας και ο Γρηγόρης Γιασάρης, ενώ στον νικητή του διαγωνισμού τριπόντων ο Αχιλλέας Σίμος έδωσε συμβολικά ένα βιβλίο της «Σύγχρονης Εποχής». Τέλος, όλοι οι παίχτες του τουρνουά πήραν ένα μικρό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

Δηλώσεις παραγόντων

Δηλώσεις για τις πρωτοβουλίες της ΚΝΕ στο θέμα των ναρκωτικών έκαναν οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις:

Γρηγόρης Γιασάρης:«Ως μέλος της κοινωνίας της Λάρισας θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΚΚΕ για την πρόσκληση που έχει κάνει στους ανθρώπους του μπάσκετ, για να πούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο "όχι" στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά και από κάθε ουσία. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι ένας μεγάλος αρωγός ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να ξεφύγουν από τη μάστιγα αυτή, και σε οποιοδήποτε κάλεσμα του ΚΚΕ θα είμαστε αρωγοί και συμπαίκτες να βοηθήσουμε τα παιδιά στο σωστό δρόμο».

Σωτήρης Γκιουλέκας:«Πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται το τουρνουά 3on3. Ευαισθητοποιούμαστε κι εμείς οι αθλητές, είμαστε κοντά σε τέτοιες προσπάθειες. Είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που κάνουν τα παιδιά της ΚΝΕ. Δίνουμε κι εμείς το σύνθημά μας ότι η ζωή είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να μείνει μακριά ο κόσμος από τα ναρκωτικά. Διεκδικούμε μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την οργάνωση στα παιδιά και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Αγνή Σεφεριάδου:«Ως Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών, μέσα από τη φετινή Παγκόσμια Μέρα καλούμε τους νέους να παλέψουν ενάντια στις συνθήκες που παράγουν και αναπαράγουν το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών, με το σύνθημα ότι η μόνη ελεύθερη επιλογή είναι να ανοίγεις δρόμους για τη ζωή που σου αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ