Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για τους υποψήφιους των πανελλαδικών σε Λέσβο και Χίο

Αλλάζει τελικά η ώρα διεξαγωγής των εξ αναβολής πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των σεισμόπληκτων Λέσβου και Χίου, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 και τη Δευτέρα 3 Ιούλη.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας είχε ορίσει ότι οι εξετάσεις θα γίνουν στις 4 μ.μ., σε αίθουσες μάλιστα που δεν διαθέτουν κλιματισμό! Εντονες και εύλογες ήταν οι διαμαρτυρίες της Ενωσης Γονέων Λέσβου, που ζητούσε να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής και οι εξετάσεις να διεξαχθούν το πρωί χωρίς άλλη αναβολή τους. Το αίτημα της Ενωσης Γονέων κατέθεσε την Τρίτη ως Αναφορά το ΚΚΕ στη Βουλή, ενώ χτες ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής έκανε και τηλεφωνική παρέμβαση στο υπουργείο για το θέμα.

Τελικά, χτες το απόγευμα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα «η ώρα εξέτασης είναι πλέον στις 10.00 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 09.30 π.μ.».

Επιπλέον, η Ενωση Γονέων Λέσβου έχει ζητήσει να μην αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υπόλοιπων μαθημάτων των εξετάσεων πριν ολοκληρώσουν οι μαθητές των σεισμόπληκτων νησιών τις εξ αναβολής εξετάσεις, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχολογία τους στα επικείμενα εξεταζόμενα μαθήματα. Ακόμα, επισημαίνοντας όλα τα πλήγματα που επέφερε ο σεισμός στη ζωή αλλά και στην ψυχολογία των υποψηφίων, η Ενωση Γονέων της Λέσβου ζητά από το υπουργείο να υπάρξει ποσόστωση για την εισαγωγή των μαθητών στην Ανώτατη Εκπαίδευση για τουλάχιστον δύο έτη, όπως ίσχυσε τα προηγούμενα χρόνια για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, αλλά και της Λευκάδας. Ολα τα παραπάνω αιτήματα των γονιών το ΚΚΕ τα έχει καταθέσει στη Βουλή ως Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ