Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Να δοθεί λύση για τους μαθητές που έχασαν τις εξετάσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Στις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι παιδιά και γονείς κατά τις εξετάσεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσε χτες το ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας.

Το Σάββατο 17 Ιούνη, πάνω από 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Περάματος, από τα σχολεία του Περιστερίου και των γύρω δήμων, όπως και από το Κερατσίνι και τους γύρω δήμους, προκειμένου να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Καλλιτεχνικά Σχολεία του Περιστερίου και του Κερατσινίου, που ξεκινούν φέτος τη λειτουργία τους. Σύμφωνα με καταγγελία των αντιπρόσωπων των Ενώσεων από Περιστέρι, Πετρούπολη, Πέραμα, αλλά και του Δελτίου Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, η όλη διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο, με παιδιά και γονείς να στριμώχνονται στην είσοδο του σχολείου προκειμένου να δουν τι ώρα δίνουν, αν είναι τα ονόματά τους στις λίστες, παιδιά να κλαίνε κ.ά. Υπήρχαν παιδιά τα οποία δεν ενημερώθηκαν για τις εξετάσεις, παρότι υπήρχε δέσμευση από τις διευθύνσεις ότι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Επισημαίνοντας τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, Γ. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη, Διαμ. Μανωλάκου, ρωτούν τον υπουργό Παιδείας: Τι προτίθεται να κάνει για τα 45 παιδιά που δεν ενημερώθηκαν και έμειναν εκτός διαδικασίας εξετάσεων; Γιατί το υπουργείο δεν πήρε υπόψη του τον μεγάλο όγκο των παιδιών, ώστε να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις για το Καλλιτεχνικό του Περιστερίου σε σχολείο του δήμου Περιστερίου, διευκολύνοντας μαθητές και γονείς που είναι από αυτές τις περιοχές, και αντίστοιχα στο σχολείο του Περάματος, για τους μαθητές από το Κερατσίνι και τους γύρω δήμους; Γιατί δεν σύστησε δυο ξεχωριστές επιτροπές για κάθε Καλλιτεχνικό Σχολείο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ