Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)

Τη σημασία της πρωτοβουλίας που πήρε το ΠΑΜΕ με το Διήμερο που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισαν όλες οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στη Συνάντηση.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για την πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο Ζέλικο Βεσελίνοβιτς, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας SLOGA από τη Σερβία, σημείωσε: «Ηταν η καλύτερη κινητοποίηση που έχω δει στη ζωή μου, είχε πάρα πολλή ενέργεια, πάρα πολλούς ανθρώπους που ήθελαν να αγωνιστούν. Ηταν η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου η στιγμή που απευθύνθηκα στη συγκέντρωση και στους αγωνιστές από το ΠΑΜΕ. Θα προσπαθήσω να ενημερώσω όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους στη Σερβία και να τους μεταφέρω το μήνυμα αυτής της κινητοποίησης. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε τέτοιες κινητοποιήσεις στη Σερβία και θα είμαστε περήφανοι να έχουμε τη στήριξη του ΠΑΜΕ σε αυτό». Δίνοντας έμφαση στη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης, τόνισε ότι αυτή «παίζει πολύ σημαντικό ρόλο μέσα στους αγώνες, επειδή χωρίς αλληλεγγύη δεν είμαστε αρκετά δυνατοί για να παλέψουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Στον «Ριζοσπάστη» μίλησε και ο Χατέμ Αλ Τζαγκάσι, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Συρίας (GFTU), σημειώνοντας ότι «ήταν τιμή μας να πάρουμε μέρος στη χτεσινή κινητοποίηση γιατί με αυτό τον τρόπο στάλθηκε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ ότι η εργατική τάξη είναι δυνατή, είναι εδώ και θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Το πιο σημαντικό είναι ότι η χτεσινή διαδήλωση αντικατοπτρίζει την ενότητα της εργατικής τάξης σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ