Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Οι ΗΠΑ δεν κρύβουν πως επιδιώκουν αξιοποίηση της κρίσης...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης Τραμπ όσον αφορά την κρίση στις σχέσεις του Κατάρ με άλλες χώρες του Κόλπου «είναι να σταματήσει η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων» είπε προχτές αργά το βράδυ η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, καταθέτοντας στην Επιτροπή Ξένων Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μην κρύβοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να αξιοποιήσει την κρίση που ξεδιπλώνεται από τις αρχές Ιούνη στις σχέσεις του Κατάρ με άλλες χώρες του Κόλπου, πρόσθεσε πως η κρίση «είναι μια καλή ευκαιρία», προκειμένου το Κατάρ να σταματήσει την υποστήριξη τέτοιων ομάδων «που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν στην περιοχή». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι μολονότι οι ΗΠΑ έχουν μία μεγάλη στρατιωτική βάση στο Κατάρ, τάχα «δίνουν περισσότερη σημασία στην εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους και στην τρομοκρατία». Ερωτηθείσα εάν θεωρεί την οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων» μέρος της λύσης στη Μέση Ανατολή, η Χάλεϊ απάντησε ότι δεν είναι οπαδός της οργάνωσης, γιατί τείνει να είναι περισσότερο μέρος του προβλήματος παρά της λύσης στη Μέση Ανατολή.

Το ίδιο 24ωρο, στη Λιβύη σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Αχμεντ αλ Μεσμάρι, χαρακτήρισε το Κατάρ, το Σουδάν και την Τουρκία «τριάδα της τρομοκρατίας στη Λιβύη», τονίζοντας: «Η μάχη που δίνει ο λιβυκός στρατός δεν είναι με Λίβυους τρομοκράτες αλλά με τη διεθνή τρομοκρατία και τους βασικούς υποστηρικτές της σε Βεγγάζη και την υπόλοιπη χώρα, στο Κατάρ, στο Σουδάν και την Τουρκία». Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο συνταγματάρχης Μεσμάρι έπαιξε ηχητικό απόσπασμα που φέρεται πως ήταν από τηλεφωνική συνδιάλεξη ανάμεσα σε ανταποκριτή του καταριανού δικτύου «Αλ Τζαζίρα» και διοικητή τζιχαντιστών στη Βεγγάζη σε σχέση με την οργάνωση στρατιωτικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ