Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Και αυτό στους ιδιώτες

«Καυτό» φθινόπωρο ετοίμασαν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού για την πολιτική του ηγεσία. Μετά τους έκτακτους και τους φύλακες, στο «χορό» των απεργιών μπήκαν και οι υπάλληλοι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Από χτες, ο σύλλογός τους αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στην επαπειλούμενη συρρίκνωση του ΤΑΠ «και τη σταδιακή εκχώρηση παραγωγικών δραστηριοτήτων του σε ιδιώτες», όπως προκύπτει από το «ολυμπιακό» νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο σύλλογος εκτιμά πως η ιδιωτικοποίηση του ΤΑΠ αποτελεί τον απώτερο σκοπό των διατάξεων της παραγράφου 18 του άρθρου 19 του εν λόγω νομοσχεδίου, «με την οποία δίνεται "η δυνατότητα μεταφοράς οργανικών μονάδων και κάθε είδους προσωπικού του ΤΑΠ στο ΥΠΠΟ", με την ασαφή αιτιολογία αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών» του ΥΠΠΟ»

«Η λογική της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, λογική που κυριαρχεί σήμερα στην κυβερνητική πολιτική, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμπεριλάβει αυτόν τον νευραλγικό και ευαίσθητο τομέα προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και να τον εκχωρήσει στα χέρια οποιουδήποτε ιδιώτη που θα ενεργεί με αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ