Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Στο Παρίσι σήμερα και ο Τραμπ

ΠΑΡΙΣΙ.--

Στις επίσημες εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή των Γάλλων (14 Ιούλη είναι η επέτειος από την άλωση της Βαστίλης) θα παραστεί αύριο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά από πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες σήμερα θα συζητήσουν «όλα τα θέματα, μεταξύ αυτών κι εκείνα για τα οποία διαφωνούμε», όπως εξήγησε ο ίδιος ο Μακρόν σε δηλώσεις του. «Υπάρχουν πολλά θέματα επί των οποίων εργαζόμαστε από κοινού, η μάχη κατά της τρομοκρατίας, η κρίση στη Συρία και τη Λιβύη και πολλά άλλα θέματα κοινών συμφερόντων», πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι οι δύο ηγέτες θα γιορτάσουν «μια άλλη σημαντική ημερομηνία, εκείνη της εισόδου στον πόλεμο των ΗΠΑ στο πλευρό μας (...) για την ελευθερία».

Για τις αυριανές εκδηλώσεις θα κινητοποιηθούν περίπου 11.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες. Οπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Ντελπουές, θα κινητοποιηθούν όλα τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας επίσης θα «επιτρέπει» να υπάρχει «μια γενική εικόνα, και να παρακολουθούνται ευρύτερα οι μετακινήσεις του πλήθους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ