Παρασκευή 14 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη

ΓΕΝΕΥΗ.- ΔΑΜΑΣΚΟΣ.- ΠΑΡΙΣΙ.- ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Νέα συνάντηση είχε χτες η αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης και του ειδικού απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ για το Συριακό Στέφαν ντε Μιστούρα, στη Γενεύη. Ηταν η τρίτη κατά σειρά συνάντησή τους στον 7ο αυτό γύρο επαφών και επικεντρώθηκε στο θέμα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας». Νωρίτερα, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο «Sana», ο ντε Μιστούρα είχε δηλώσει ότι «προσπαθούμε για τη διενέργεια απευθείας συνομιλιών (μεταξύ της αντιπροσωπείας της συριακής κυβέρνησης και τμήματος της αντιπολίτευσης που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις στη Γενεύη) αλλά δεν περιμένω αυτές να γίνουν και εξετάζουμε κοινά σημεία μεταξύ των αντιπροσωπειών».

Πάντως, οι διεργασίες για το μέλλον της Συρίας εντείνονται διαρκώς. Ενδεικτική είναι η χτεσινή δήλωση που έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από το Παρίσι, μετά από συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μακρόν αναφέρθηκε σε κοινές πρωτοβουλίες που θα εξετάσουν το επόμενο διάστημα Παρίσι και Ουάσιγκτον.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, σε δικές του δηλώσεις από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε, εκτίμησε ότι οι συνομιλίες στη Γενεύη συνεχίζονται και εξαιτίας της «νέας ορμής» που τους έδωσαν οι συναντήσεις στην Αστάνα του Καζακστάν, αναφερόμενος στις διπλωματικές επαφές που «καθιερώθηκαν» μετά από συντονισμένη πρωτοβουλία Ρωσίας - Τουρκίας - Ιράν.

Πάντως, ο φόρος αίματος που πληρώνει ο συριακός λαός είναι ατέλειωτος. Σύμφωνα με το «Sana», χτες χάθηκαν έξι ακόμα ζωές αμάχων, μετά από χτυπήματα της λεγόμενης διεθνούς «συμμαχίας» υπό τις ΗΠΑ στο χωριό αλ-Σαντάντι, στη νότια επαρχία Χασάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ