Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες προσφυγές πανεπιστημιακών γιατρών στο ΣτΕ

Αλλοι δυο πανεπιστημιακοί γιατροί, οι οποίοι εργάζονται ταυτόχρονα σε κρατικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικά κέντρα, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας να ακυρωθούν οι πράξεις της διοίκησης των ΠεΣΥ που τους έπαυσαν από τα νοσοκομεία που εργάζονταν, σε εφαρμογή του νέου νόμου του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου. Συνολικά έχουν προσφύγει μέχρι τώρα στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο 15 πανεπιστημιακοί γιατροί.

Προσφυγές κατέθεσαν χτες στο ΣτΕ οι αναπληρωτές καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρ. Σέμογλου και Κ. Κοτσιάνος. Ο πρώτος ήταν διευθυντής της Α' Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και παράλληλα είχε απασχόληση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της συμπρωτεύουσας, ενώ ο δεύτερος ήταν διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Παίδων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα απασχολούνταν επίσης στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο. Και οι δυο απομακρύνθηκαν από τις νοσοκομειακές θέσεις τους με αποφάσεις του Α' Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι οι αποφάσεις απόλυσής τους είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, ενώ επικαλούνται και προγενέστερη απόφαση του ΣτΕ (το 1999) για παρεμφερή υπόθεση, σύμφωνα με την οποία δικαιώθηκε ο πανεπιστημιακός γιατρός (ογκολόγος - παθολόγος) Γ. Σταθόπουλος, αδερφός του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ θα εκδικαστούν την 31 Γενάρη 2002 στο Γ' Τμήμα υπό επταμελή σύνθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ