Παρασκευή 21 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Μικρή η συμμετοχή στη λεγόμενη «απεργία»

Κατώτερη των προσδοκιών της αντιδραστικής αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμά της για 24ωρη γενική απεργία «ανυπακοής και αντίθεσης στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και τη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων για τη νέα Συντακτική Συνέλευση» που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιούλη. Χτες μόνο σε κάποιες περιοχές έκλεισαν μικρές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά στην πλειοψηφία τους οι μεγάλες επιχειρήσεις λειτούργησαν κανονικά, όπως και δημόσιες υπηρεσίες.

Η αντιδραστική αντιπολίτευση που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» επιχείρησε να κάνει αποκλεισμούς δρόμων σε διάφορες περιοχές στην πρωτεύουσα Καράκας και την υπόλοιπη χώρα και δεν έλειψαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Επίσης, στελέχη της δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν με νέες κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς τις επόμενες μέρες. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της χώρας και του σοσιαλδημοκρατικού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ν. Μαδούρο, χαρακτήρισε την «αποτυχία της λεγόμενης απεργίας, επιτυχία της θέλησης του λαού για ειρήνη».

Νωρίτερα, το Εθνικό Μέτωπο Πάλης της εργατικής τάξης, που συσπειρώνει ταξικές δυνάμεις είχε καταγγείλει «την προσπάθεια της αντιδραστικής αντιπολίτευσης για τη δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης και την πρόκληση ξένης επέμβασης, ως σχέδιο που προωθούν οι καπιταλιστές με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ που επιδιώκουν να καρπωθούν τον πλούτο της χώρας και να διαλύσουν ό,τι εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι». Ταυτόχρονα, το Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους «να δυναμώσουν την οργάνωσή τους και την παρέμβαση για να πάρει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός την πραγματική εξουσία ξεπερνώντας την αποτυχία του ρεφορμισμού και τη φασιστική - ιμπεριαλιστική απειλή».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής της Συντακτικής Συνέλευσης για «να ισχυροποιηθεί αυτή η κατεύθυνση στηρίζοντας τις πιο συνεπείς δυνάμεις του εργατικού, αγροτικού, λαϊκού επαναστατικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ