Τρίτη 25 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Εκτός λειτουργίας και το ακτινοσκοπικό μηχάνημα

Ασθενείς και συγγενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στα Νοσοκομεία Πρέβεζας, Αρτας και Ιωαννίνων για ορθοπεδικά χειρουργεία

Από φετινή κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας
Από φετινή κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας
Εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης έχει τεθεί από τις 13 Ιούλη το ακτινοσκοπικό μηχάνημα του χειρουργείου στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που δεν λειτουργεί είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση ορθοπεδικών χειρουργείων, με αποτέλεσμα τα ορθοπεδικά περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, κατάγματα κ.λπ. να διακομίζονται πλέον στα Νοσοκομεία Πρέβεζας, Αρτας, Ιωαννίνων. Ασθενείς και συγγενείς ταλαιπωρούνται σωματικά και ψυχικά, ενώ οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε παρουσιάσει πάλι βλάβη πριν ένα μήνα, επισκευάστηκε μόνο προσωρινά από ό,τι φαίνεται, με τον Σύλλογο να σημειώνει ότι «πρόκειται για έναν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που έχει "φάει τα ψωμιά του", αφού είναι κατασκευασμένος προ 25ετίας».

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος, ενώ χάρη στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχει υπερσύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, «τα δημόσια νοσοκομεία αργοπεθαίνουν και οι υγειονομικοί καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας με πεπαλαιωμένα, κακοσυντηρημένα και ελλιπέστατα ιατρικά μηχανήματα».

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι στο Νοσοκομείο Λευκάδας για 8 μέρες το μήνα δεν εφημερεύει ειδικευμένος παθολόγος, με αποτέλεσμα οι περιοχές της Λευκάδας και μέρος της Αιτωλοακαρνανίας να παραμένουν ακάλυπτες στα μέσα του καλοκαιριού και από ειδικευμένο παθολόγο.

Η τραγική κατάσταση πίσω από τα ψέματα περί «σταθεροποίησης»

Ακόμα παραπέρα, αναδεικνύοντας τη συνολικότερη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός του νησιού από την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας καταγγέλλει: «Βρισκόμαστε στο μισό του χρόνου και ήδη έχει εξαντληθεί το 90% του ετήσιου προϋπολογισμού. Παραγγελίες αντιδραστηρίων έχουν παγώσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και "κλειστών προϋπολογισμών" με ανεπαρκή όρια δαπανών, με αποτέλεσμα να μην γίνονται αναγκαίες εξετάσεις σε ασθενείς που τις έχουν ανάγκη και είναι τραγικό το γεγονός οι υγειονομικοί να βάζουν το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα υλικά προκειμένου στοιχειωδώς να λειτουργήσει το νοσοκομείο».

Με βάση τα παραπάνω, ο Σύλλογος τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης ότι τάχα σταθεροποιείται το δημόσιο σύστημα Υγείας», ενώ καλεί τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Αμεση και επαρκή χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αμεση και απρόσκοπτη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής όλες τις μέρες του μήνα, 24 ώρες το 24ωρο. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με νέο σύγχρονο εξοπλισμό για να λειτουργούν με ασφάλεια τα νοσοκομεία. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής, ώστε να καλυφθούν όλα τα τμήματα και κλινικές. Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ