Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Η αιτία για τα δεινά των Παλαιστινίων είναι η κατοχή

Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) σημειώνει ανάμεσα σε άλλα σχετικά με την επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού:

«Το καθεστώς κατοχής προσπαθεί να αλλοιώσει τη βάση της αντιπαράθεσης προς μια θρησκευτική, προκειμένου να καλύψει τα πραγματικά γεγονότα στο έδαφος δεκαετιών. Τα δεινά εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Οχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ προέρχονται από την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους ισραηλινούς εποικισμούς, τη δήμευση της γης, το τείχος και την καθημερινή ταπείνωση των παιδιών και των οικογενειών στις παλαιστινιακές πόλεις και χωριά από τον στρατό κατοχής.

Το ΠΣΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πλήρη υποστήριξή του στο ισραηλινό καθεστώς και ταυτόχρονα την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προσποιείται ότι νοιάζεται για τον Παλαιστινιακό λαό, ενώ ταυτόχρονα εγκρίνει πλήρως τις πράξεις του Ισραήλ.

Εκφράζουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας προς τον Παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για τερματισμό της κατοχής και την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ζητάμε την απελευθέρωση των χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων σύμφωνα με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.

Το ΠΣΕ χαιρετίζει επίσης τις φιλειρηνικές δυνάμεις στο εσωτερικό του Ισραήλ που αγωνίζονται παράλληλα με τον Παλαιστινιακό λαό για το τέλος της κατοχής και για τους ίδιους σκοπούς.

Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας στην Παλαιστινιακή Επιτροπή για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη (PCPS) ως μέλος της Γραμματείας μας και καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΣΕ να οργανώσουν διαμαρτυρίες ενάντια στην επιθετικότητα του ισραηλινού καθεστώτος και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ