Πέμπτη 27 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέες απειλές Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε τις γνωστές κατηγορίες περί «τρομερών εγκλημάτων» σε βάρος του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε προχτές βράδυ στην Ουάσιγκτον με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό, Σαάντ Χαρίρι.

Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης, που έχει αιματοκυλήσει τον πλανήτη, κατηγόρησε τον Σύρο ομόλογό του ότι «έχει διαπράξει στη χώρα του και στην ανθρωπότητα τρομερά εγκλήματα». Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να τα ξεχάσει και ότι ο Σύρος ηγέτης «δεν θα γλιτώσει» ούτε θα μείνει ατιμώρητος. Ισχυρίστηκε ότι «η Συρία σήμερα θα ήταν διαφορετική» εάν ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, είχε αναλάβει δράση, πριν από μερικά χρόνια, κατά του Ασαντ, μετά τη χρήση χημικών όπλων, λέγοντας: «Εάν ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε κάνει ό,τι έπρεπε να είχε κάνει, δεν πιστεύω πως θα είχατε τη Ρωσία, ή το Ιράν, ίσως καθόλου, σήμερα στη Συρία».

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει μύδρους και κατά της «Χεζμπολάχ», την οποία χαρακτήρισε «ξένη τρομοκρατική οργάνωση» προκαλώντας αμηχανία στον Λιβανέζο πρωθυπουργό, δεδομένου ότι η πολιτική πτέρυγα της οργάνωσης εκλέγει βουλευτές στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Παράλληλα, αργά προχτές βράδυ, σε συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Σύρος πρέσβης, Μπασάρ αλ Τζααφάρι, κατήγγειλε το Ισραήλ πως συνεχίζει να δίνει καταφύγιο στις τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες που δρουν στη μεθόριο των δύο χωρών. Κατήγγειλε τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, Νικολάι Μλαντένοφ, πως κλείνει τα μάτια στην κατοχή των Υψωμάτων του Γκολάν από τις ισραηλινές δυνάμεις, στις επιθέσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας κατά θέσεων του συριακού στρατού και πως αγνοεί τη διεξαγωγή παράνομων εκλογών στα Κατεχόμενα του Γκολάν από τις κατοχικές αρχές, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε χτες το θάνατο του 25χρονου, πρώην πεζοναύτη, Ντέιβιντ Τέιλορ, στη Συρία, ο οποίος συμμετείχε στις λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», όπου δρουν Κούρδοι και Αραβες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ