Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το Φεστιβάλ στα νησιά του Αιγαίου

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του στα νησιά του Αιγαίου, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του...αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς...».

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και οι αθλητικές δραστηριότητες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, δείχνουν τη δυναμική που υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου για την επιτυχία των κεντρικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σάμο και στην Ικαρία, με προβολή ντοκιμαντέρ και βιβλιοπαρουσιάσεις σχετικές με την Οκτωβριανή Επανάσταση, όπως επίσης και η διήμερη στάση του Φεστιβάλ στη Νάξο αλλά και η αθλητική δραστηριότητα στη Ρόδο και την Κω, δείχνουν ότι οι νέοι και οι νέες των νησιών προβληματίζονται και ψάχνουν τη διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οπως επισημαίνουν οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ, «οι νέοι και οι νέες, οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικότερα στα νησιά του Αιγαίου, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πλήθος εξελίξεων. Από τις μεγάλες προσφυγικές ροές και την κατάσταση στην περιοχή που μυρίζει μπαρούτι, τις εξελίξεις και τις άθλιες συνθήκες εργασίας που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στους τουριστικούς "παραδείσους" του Αιγαίου, τις ελλείψεις σε τομείς όπως Υγεία και Πρόνοια, μέχρι και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν η Μυτιλήνη και η Κως λόγω της ανύπαρκτης αντισεισμικής θωράκισης, είναι ζητήματα που θα πρέπει να προβληματίζουν τον λαό και την νεολαία».

Οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ καλούν τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών, που νιώθουν αγανάκτηση και δεν συμβιβάζονται με τη ζωή και το μέλλον που τους ετοιμάζουν, να πάρουν μέρος στο μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός. Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Βροντάδο Χίου (8/8), Βαθύ Σάμου (25/8) και κεντρικά φεστιβάλ στην Τήνο (7/8), Μονοκάμπι Ικαρίας (11/8), Μύρινα Λήμνου (13/8), Κω (26/8), Χίο (2/9), Κάλυμνο (3/9), Καρλόβασι Σάμου (9/9), Μυτιλήνη (16/9), Ρόδο (16/9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ