Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σοβαρά προβλήματα σε Κέντρο Υγείας και αγροτικά ιατρεία στη Βόνιτσα

Την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας και το κλείσιμο των αγροτικών ιατρείων του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας αφορά η Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ. Η Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφέρει:

«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, λόγω της πολιτικής απαξίωσης που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτικής συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζουν έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της Υγείας.

Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Λευκάδας με το κλείσιμο της παθολογικής και άλλων κλινικών, ζήτημα για το οποίο είχαμε ενημερώσει τον υπουργό με Ερώτησή μας στη Βουλή και για το οποίο έγιναν κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων, η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση, στελεχώνοντας το νοσοκομείο με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, ακολουθεί την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, μεταφέρει γιατρούς από το ΚΥ Βόνιτσας για εφημερίες στο νοσοκομείο Λευκάδας, διαλύοντας έτσι το ήδη υποβαθμισμένο και υποστελεχωμένο ΚΥ Βόνιτσας. Επίσης με αυτή την πρακτική κλείνει και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, γιατί στο νοσοκομείο Λευκάδας θα πηγαίνουν και αγροτικοί ιατροί για εφημερίες και όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που στη Βουλή συζητιέται το νομοσχέδιο για την Υγεία, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έλυνε τα προβλήματα που υπάρχουν στα ΚΥ της χώρας».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα του ΚΥ Βόνιτσας και να λειτουργούν όλα τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η μέρα δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (2021-02-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο και την ΠΦΥ (2018-10-31 00:00:00.0)
Αδυνατεί να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας (2009-06-20 00:00:00.0)
Τεράστια προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Βελεστίνου και Αλμυρού (2008-08-22 00:00:00.0)
Ελλείψεις σε εξοπλισμό και εργαζόμενους (2003-06-07 00:00:00.0)
Χωρίς γιατρό περιφερειακά ιατρεία (2000-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ