Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επιτακτική ανάγκη ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας

Από την περιοδεία στο Βενιζέλειο
Από την περιοδεία στο Βενιζέλειο
Περιοδεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος και βουλευτή.

Οι εξοντωτικοί ρυθμοί δουλειάς ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους, ενώ αναφέρθηκε ότι οι υπηρεσίες στο νοσοκομείο προσφέρονται πλέον χάρη στο φιλότιμο και την αυτοθυσία όλου του προσωπικού, καθώς αυτό σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο πως κατά τη συζήτηση στη Βουλή που έγινε την περασμένη βδομάδα για το νομοσχέδιο που αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο ειδικός αγορητής της ΚΟ του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή του σωματείου των εργαζομένων του Βενιζέλειου σχετικά με τις χρωστούμενες υπερωρίες της περιόδου 2012 - 2015, ενώ σε ερώτημα προς τον υφυπουργό Υγείας Π. Πολάκη, εκείνος απάντησε ότι για το 2012 δεν υπάρχουν χρήματα για την αποπληρωμή των υπερωριών.

Στη συνέχεια ανέφερε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τον οικονομικό στραγγαλισμό των νοσοκομείων, με την υποχρηματοδότηση, τις χρόνιες και μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που δεν αναπληρώνεται, με τις ψευτοεξαγγελίες της κυβέρνησης που δεν καλύπτουν ούτε κατ' ελάχιστον τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, τις απλήρωτες εφημερίες στο σύνολό της, αρκούμενη ή αξιοποιώντας το φιλότιμο των εργαζομένων. «Κάπως έτσι οδηγεί τη δημόσια Υγεία στην ιδιωτικοποίηση, εξαναγκάζοντας τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Κι αν δεν έχουν, πεθαίνουν σαν το σκυλί στο αμπέλι», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι είναι αναγκαίος ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας που να χτυπάει τα αίτια του προβλήματος στο νοσοκομείο, στον τομέα της Υγείας συνολικά. Οτι χρειάζεται να ξεπεραστούν η μοιρολατρία και η απογοήτευση που έχουν καλλιεργηθεί σκόπιμα από την κυβέρνηση, από τα αστικά κόμματα, από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ