Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Ζητά άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των αγροτών

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Αμεση καταγραφή όλων των ζημιών και επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση της 27ης Ιούλη, ζητά με ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα». Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η χαλαζόπτωση, χτες βράδυ η ΟΑΣΕ μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου προγραμμάτιζαν σύσκεψη αγροτών, στο καφενείο της τοπικής κοινότητας του Σπηλαίου του δήμου Ορεστιάδας.

Από την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή στις 27 Ιούλη, καταστράφηκαν περισσότερα από 35.000 στρέμματα, με καλλιέργειες βαμβακιού, ηλίανθου, καλαμποκιού, τεύτλων, αμπελιών κ.λπ., στην περιοχή του πρώην δήμου Τριγώνου.

Οι αγρότες της ακριτικής περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είδαν μέσα σε λίγα λεπτά να καταστρέφονται οι καλλιέργειές τους και να χάνονται κόποι και έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς. Είναι η τρίτη φορά που οι ίδιες αγροτικές περιοχές χτυπήθηκαν από έντονες χαλαζοπτώσεις μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες, υποδομές και μηχανήματα.

Η ΟΑΣΕ στην επιστολή της προς τον υπουργό ζητά: Να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών. Να επισπευστούν οι διαδικασίες και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες για το σύνολο των ζημιών (μέσα στην καλλιεργητική περίοδο). Να μην ληφθεί για φέτος υπόψη η μέση στρεμματική απόδοση ως προϋπόθεση για την είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης (π.χ. στο βαμβάκι), αλλά με βάση και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ να δοθεί το σύνολο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αγρότες που έπαθαν ολική ή μερική καταστροφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ