Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ξεχώρισαν Τσάκωνας και Βασιλείου

Πέραν της εμφάνισης της Κατερίνας Στεφανίδη και της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο επί κοντώ, από ελληνικής πλευράς στη μέχρι τώρα παρουσία στους αγώνες του Λονδίνου ξεχωρίζουν οι αντίστοιχες της Ειρήνης Βασιλείου στα 400 μ. και του Λυκούργου Τσάκωνα στα 200 μ. Και οι δύο μετά από αξιόλογες εμφανίσεις κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους.

Η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μ., που αναμενόταν αργά χτες βράδυ να αγωνιστεί στον ημιτελικό, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της προκριματικής σειράς της με χρόνο 52.61 κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μισό της κούρσας της.

Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά των 200 μ. πήρε και ο Λυκούργος Τσάκωνας καθώς ήταν τρίτος στην 6η προκριματική σειρά με χρόνο 20.37, κάτι που αποδείχθηκε ικανό να τον στείλει απευθείας στον επόμενο γύρο ως 12η καλύτερη επίδοση από τους 57 αθλητές που πήραν μέρος στα προκριματικά.

Καλή εμφάνιση από Καραλή

Παρά την καλή εμφάνισή του ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κατάφερε να έχει συνέχεια μετά τα προκριματικά του επί κοντώ των ανδρών και να προκριθεί στον τελικό. Ο νεαρός άλτης είχε ως καλύτερο άλμα αυτό στα 5,45 μ., ωστόσο δεν αποδείχθηκε ικανό για να του δώσει την πρόκριση. Ωστόσο η εμφάνιση του έφηβου αθλητή σε μια τόσο σπουδαία διεθνή διοργάνωση θεωρείται αξιοπρεπέστατη, ιδιαίτερα αν υπολογίσει κανείς το πρόβλημα που αντιμετώπισε τις δυο τελευταίες βδομάδες με το διπλό σπάσιμο των κονταριών του. Μάλιστα, στα προκριματικά του Λονδίνου αγωνίστηκε με δανεικά κοντάρια.

Πρόωρο «αντίο» από Δουβαλίδη

Πρόωρα έληξε η παρουσία στη διοργάνωση του Κώστα Δουβαλίδη, που έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό στα προκριματικά των 110 μ. μετ' εμποδίων και έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος. Ο Ελληνας σπρίντερ τερμάτισε στην 6η θέση της 3ης προκριματικής σειράς των ψηλών εμποδίων με χρόνο 13.62, κάτι που τον έφερε εκτός θέσεων πρόκρισης για τα προημιτελικά αφήνοντάς τον στην 28η θέση της γενικής κατάταξης.

Εκτός τελικού η Παπαχρήστου

Τις προσδοκίες για διάκριση δεν επιβεβαίωσε τελικά η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν αφού πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση στον προκριματικό έμεινε χαμηλά κάνοντας άλμα στα 13.75 μ., το οποίο την άφησε εκτός τελικού.

Η σειρά της Μπελιμπασάκη σήμερα

Στα προκριματικά των 200 μ. θα αγωνιστεί σήμερα η Μαρία Μπελιμπασάκη αποτελώντας τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στην 5η μέρα της διοργάνωσης του Λονδίνου. Στόχος της Ελληνίδας σπρίντερ είναι να κυνηγήσει ένα χρόνο κάτω από το 23.00, που θα της δώσει την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος. Πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων η αθλήτρια είχε σημειώσει χρόνο 22.76.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ