Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Καταγγέλλουν τη συμφωνία για μηδενικές αυξήσεις

Κατάπτυστη χαρακτηρίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ τη συμφωνία για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ακτοπλοΐα, στην οποία κατέληξαν προχτές η πλειοψηφία της ΕΕ της ΠΝΟ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Εφοπλιστές και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, υπέγραψαν, για άλλη μια χρονιά, συμφωνία με μηδενικές αυξήσεις στη ΣΣΕ, «σε μία προαποφασισμένη συμφωνία στο παρασκήνιο, που συναλλάσσονται οι κοινωνικοί εταίροι, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα ναυτεργατικά σωματεία σημειώνουν: «Το κατάντημα της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΠΝΟ είναι ότι αδιαφορεί για τον 4387/16, τις φορολογικές επιβαρύνσεις, το χτύπημα των συντάξεων. Τα σχέδιά τους φαίνονται στην τροποποίηση του ΠΔ 251/1981 "Ενδιαίτηση πλοιάρχου και πληρώματος Ελληνικών Εμπορικών Πλοίων", που καταργεί ειδικότητες και ΣΣΕ, κυρίως στις γενικές υπηρεσίες, εισάγοντας τον θεσμό του catering, ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις και υποβαθμίζοντας τη ζωή και την υγεία του συνόλου των ναυτεργατών».

Καλούν τους ναυτεργάτες να ανατρέψουν τα αντεργατικά σχέδια με οργάνωση, συμμετοχή στον αγώνα, συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα. «Αυτές οι πολιτικές είναι καταδικασμένες από το σύνολο του ναυτεργατικού κόσμου, από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων», τονίζουν και διαβεβαιώνουν πως «οι αγώνες είναι μπροστά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ