Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ
Τέρμα στην ομηρία του επικουρικού προσωπικού μπορεί να δώσει η μόνιμη δουλειά

Να μπει τέρμα στην ομηρία και την κοροϊδία των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία (επικουρικοί, εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», εργολαβικοί, εργαζόμενοι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΑΕΔ) διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για «λύση» στο πρόβλημα του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων στα πρότυπα της κυβερνητικής ρύθμισης για τους συμβασιούχους των δήμων, το Σωματείο απαντά πως η μόνη λύση είναι η μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των νοσοκομείων.

Την περασμένη Κυριακή, από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προανήγγειλε «οριστική λύση» στο ζήτημα των επικουρικών γιατρών, κατ' αναλογία με τη ...λύση που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους των δήμων, με χρηματοδότηση δηλαδή των όποιων προσλήψεων από «ίδιους πόρους» των νοσοκομείων.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να μονιμοποιήσει όλους όσοι εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις αλλά ετοιμάζεται να πετάξει το μπαλάκι στις διοικήσεις των νοσοκομείων», αναφέρει το Σωματείο. Οπως εξηγεί, τα νοσοκομεία ανάλογα με τα έσοδά τους θα προκηρύσσουν τόσες θέσεις εργασίας όσες αντέχουν τα οικονομικά τους. Το υπόλοιπο μέρος του επικουρικού προσωπικού θα πάρει το δρόμο της απόλυσης. «Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η λύση που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες" που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας τους από την "πώληση" υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία, αμφισβητώντας επί της ουσίας την εξασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων προοπτικά από το κράτος», τονίζει το Σωματείο των Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ