Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Πλημμύρες στο Τέξας και φωτιές στην Καλιφόρνια

Μέρα - νύχτα καίνε τα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα στη Μοντάνα
Μέρα - νύχτα καίνε τα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα στη Μοντάνα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέα δυναμική στις εργασίες του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που ξεκίνησαν χτες μετά τις θερινές διακοπές, δημιουργούν οι ανάγκες των αμερικανικών μονοπωλίων για νέες κερδοφόρες μπίζνες πάνω στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο τυφώνας «Χάρβεϊ», κυρίως στην πολιτεία του Τέξας.

Η κυβέρνηση Τραμπ αναμενόταν να ζητήσει και επίσημα την έγκριση ενός πρώτου πακέτου έκτακτης βοήθειας, ύψους 7,9 δισ. δολαρίων, προς τους πληγέντες και τις τοπικές αρχές. Οι τελευταίες εκτιμήσεις για το κόστος των ζημιών από τον τυφώνα «Χάρβεϊ» κυμαίνονταν χτες μεταξύ 180 - 200 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, οι ανάγκες δεκάδων χιλιάδων αστέγων πλημμυροπαθών σε Τέξας και Λουιζιάνα παραμένουν μεγάλες. Η παραμονή τους σε κατάμεστους καταυλισμούς, που στήθηκαν πρόσφατα σε μεγάλα αθλητικά και συνεδριακά κέντρα, αποδεικνύεται ολοένα και δυσκολότερη όσο περνούν οι μέρες, έχοντας ήδη κλείσει πάνω από μια βδομάδα μακριά από τα σπίτια τους. Πιθανά προβλήματα δημόσιας υγείας παραμονεύουν και εκτός των πρόχειρων καταυλισμών, καθώς σημαντικές ποσότητες των πλημμυρισμένων νερών έχουν μολυνθεί με βοθρολύματα, τοξικές ουσίες και εκατοντάδες τόνους πετρελαίων από πλημμυρισμένες δεξαμενές.

Στο πλημμυρισμένο εργοστάσιο χημικών «Arkema» στο Κρόσμπι του Τέξας σταμάτησαν χτες το μεσημέρι ελεγχόμενες εκρήξεις που πυροδοτήθηκαν από την έκθεση ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Φωτιές στις δυτικές Πολιτείες

Το ίδιο διάστημα, εξακολουθούν να μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές στα δυτικά των ΗΠΑ, με χειρότερη την κατάσταση σε Μοντάνα, Ορεγκον και στη Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνια. Πολλές εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Σαββατοκύριακο τα σπίτια τους εξαιτίας των πυρκαγιών, ενώ, αντίθετα, μία απρόσμενα θετική αλλαγή στην πνοή των ανέμων στα περίχωρα του Λος Αντζελες στην Καλιφόρνια εξασθένισε χτες ορισμένα από τα εκεί πιο επικίνδυνα πύρινα μέτωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ