Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Προσπάθησαν να κάνουν αρχαιρεσίες με κλειστές πόρτες!

Για προσπάθεια να διεξάγουν τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Ναυπλίου με κλειστές πόρτες καταγγέλλει μέλη της απερχόμενης διοίκησης του Σωματείου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου (προέρχεται από αυτό το σωματείο) με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Επισιτισμού - Τουρισμού Ναυπλίου. Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν προχτές και ολοκληρώνονται σήμερα, και είναι η πρώτη φορά που η ΔΑΣ κατεβάζει ψηφοδέλτιο.

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ στην καταγγελία της, οι δυνάμεις αυτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τους δικούς της υποψήφιους να παρευρίσκονται στη διαδικασία, ενώ «ερωτηματικά δημιουργεί και η στάση της Εφορευτικής Επιτροπής καθώς και της δικηγόρου - δικαστικής αντιπροσώπου που προεδρεύει σε αυτήν», που έδειξαν ανοχή σε αυτήν την απαράδεκτη και παράτυπη διαδικασία. Για το λόγο αυτό, η ΔΑΣ έκανε παρέμβαση στο Δικηγορικό Σύλλογο.

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι ενώ για άλλη μια χρονιά «οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε ματώσει» και «οι εργοδότες απαιτούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν δηλώσεις ότι δεν είναι συνδικαλισμένοι, τη διοίκηση του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου ενδιαφέρουν μόνο τα "κουκιά". (...) Ο πρόεδρος του ΕΚΝ ενοχλείται τόσο, που τραμπουκίζει τους υποψήφιους της ΔΑΣ και καλεί την αστυνομία για να τους "τρομοκρατήσει"».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά την εργατική τάξη του νομού να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ που έχει την πείρα, την ικανότητα και τη γραμμή της υπεράσπισης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, ενάντια στην εργοδοσία και τα στηρίγματά της στο συνδικαλιστικό κίνημα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ