Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταθερή παρέμβαση από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, με παρεμβάσεις, εξορμήσεις και περιοδείες στελεχών του, βουλευτών και ευρωβουλευτών, έχει παρουσία στα εργοτάξια του TAP, σε όλους τους νομούς, παρά τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει η εργοδοσία, και συζητάει τακτικά με τους εργαζόμενους. Τους καλεί να διεκδικήσουν οργανωμένα, μέσα από τα συνδικάτα τους, μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να συμβάλουν στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, για ανάκτηση των απωλειών, στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να δουν ότι η ανάπτυξη που υπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου με την πολιτική τους, προϋποθέτει θυσίες δίχως τέλος για το λαό, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Τους καλεί ακόμα να σκεφτούν ότι η ανάδειξη της χώρας σε εμπορικό και ενεργειακό κόμβο, με την κατασκευή και τη λειτουργία έργων όπως ο TAP, έχει ως «προαπαιτούμενο» τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς, που αυξάνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Οι δρόμοι του πετρελαίου είναι στρωμένοι με αίμα και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην Ιστορία.

Μέσα από εκεί προβάλλει η ανάγκη μιας άλλης οργάνωσης της οικονομίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στο φυσικό πλούτο, στη γη, στις πρώτες ύλες, τις υποδομές και τα δίκτυα της Ενέργειας, με κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη αξιοποίησή τους, ώστε η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και η παραγωγή του πλούτου να υπηρετεί την κοινωνική ευημερία και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Μόνο ένας τέτοιος δρόμος ανάπτυξης της οικονομίας, που προϋποθέτει να ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου, εργατική εξουσία και έλεγχο στα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, μπορεί να εξασφαλίσει: Κεντρικά σχεδιασμένη και ολόπλευρη αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών και όχι μόνο αυτών που προσφέρουν γρήγορο και μεγάλο κέρδος στο κεφάλαιο. Φτηνή Ενέργεια για όλο το λαό - ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας, σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ