Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Αναμένονται εξελίξεις γύρω από τα Ενεργειακά

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε χτες ότι στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις για «εξελίξεις προς τη θετική κατεύθυνση» σχετικά με τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονησίφορος». Πρόκειται για τις έρευνες που άρχισαν στα μέσα Ιούλη για λογαριασμό της κοινοπραξίας του γαλλικού κολοσσού «Total» και του ιταλικού «ENI», στο «οικόπεδο 11» της Κυπριακής ΑΟΖ.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται, ενώ το ενδιαφέρον των μονοπωλίων συνολικά για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αναδεικνύουν και τα επενδυτικά σχέδια της αμερικανικής «Exxon Mobil», της οποίας η διοίκηση ανακοίνωσε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ στο 2ο εξάμηνο του 2018.

Στο μεταξύ, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, είπε ότι «η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Φρουράς, όπως γίνεται κατανοητό, συμβάλλει και ενισχύει τον στρατηγικό μας στόχο για συνεχή αναβάθμιση του ρόλου της Κύπρου ως ενεργού πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Πρόσθεσε ακόμα ότι στόχος είναι να αναλάβει η Εθνική Φρουρά «ρόλο πέραν της πρωταρχικής της αποστολής» και ότι της παρέχονται «τα απαιτούμενα εχέγγυα για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις ασφάλειας, που προκύπτουν μέσα στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον καθώς και τις ενεργειακές μας προοπτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ