Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλα τα προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της Λάρισας

Στα προβλήματα του επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αναφέρονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Τ. Τσιαπλές, Γ. Λούμας, Αστ. Χαλάτσης), σε Επερώτηση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, ζητώντας να τους δοθούν, στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σε ό,τι αφορά την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου, επισημαίνουν ότι ο δρόμος έχει σημαντικά προβλήματα (στενότητα, έλλειψη τακτικής συντήρησης, κυκλοφορία βαρέων οχημάτων), ενώ χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό οδηγών καθημερινά, που μετακινούνται τόσο από Λάρισα προς Βόλο και αντίστροφα, όσο και στα χωριά που γειτνιάζουν στο δρόμο αυτό, λόγω και της αδυναμίας πολλών οδηγών να πληρώνουν το άγριο χαράτσι των 8 ευρώ για να πάνε και να γυρίσουν στον Βόλο. Λόγω αυτών των προβλημάτων του δρόμου, κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, τραυματισμούς και περιουσίες.

Για τον επαρχιακό δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων αναφέρουν ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει κατασκευαστεί εκ νέου, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, παρακάμπτοντας και τις κατοικημένες περιοχές με τις οποίες έπρεπε να υπάρχουν ειδικοί έξοδοι (Νίκαια, Νέες Καρυές, Χαρά, Ζάππειο), γιατί ο υφιστάμενος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος για την κυκλοφορία που δέχεται καθημερινά, λόγω της στενότητάς του, των επικίνδυνων στροφών του και της έλλειψης συντήρησης.

Για τον επαρχιακό δρόμο Ελασσόνας - Κατερίνης σημειώνουν ότι σε πολλά σημεία του, μέχρι τα όρια των νομών Λάρισας - Πιερίας, πέρα από τη στενότητά του, έχει υποστεί πολλές φθορές ο ασφαλτοτάπητας και σε ορισμένα σημεία η βλάστηση καλύπτει μέρος του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες.

Για τον επαρχιακό δρόμο Γόννων - Ροδιάς επισημαίνουν ότι είναι ίσως ο μοναδικός μεταξύ δημοτικών διαμερισμάτων με σημαντικό πληθυσμό, ο οποίος παραμένει εδώ και δεκαετίες χωρίς ασφαλτόστρωση, με ευθύνη τόσο των νομαρχιακών αρχών που προϋπήρξαν όσο και της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας.

Για τον επαρχιακό συνδετήριο δρόμο από το ύψος του δρόμου Λάρισας - Συκουρίου έως το δρόμο Λάρισας - Αγιάς, που συνδέει και το δημοτικό διαμέρισμα Ομορφοχωρίου, και πέρα από την εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού και εργαζομένων σε επιχειρήσεις της περιοχής, εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες πολλούς οδηγούς που κατευθύνονται στα παράλια του ν. Λάρισας, υπογραμμίζουν ότι λόγω έλλειψης συντήρησης η κατάστασή του είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες των πολλών οχημάτων.

Για τον επαρχιακό δρόμο Βερδικούσης - Λογγά, που κατασκευάστηκε πρόσφατα και διαφημίστηκε δεόντως από την περιφερειακή αρχή σαν έργο σημαντικής σημασίας, ενώ και ο περιφερειάρχης έβγαινε φωτογραφίες καμαρώνοντας γι' αυτόν, τονίζουν ότι, παρά την παράδοσή του στην κυκλοφορία, ένα μέρος του προς την πλευρά του Λογγά εξακολουθεί να είναι χωματόδρομος και σε διάφορα σημεία του δρόμου σημειώνονται κατολισθήσεις, λόγω της σαθρότητας των εδαφών, ενώ δεν έχουν κατασκευαστεί έργα αντιστήριξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια που ετοιμάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι (2023-12-01 00:00:00.0)
«Αλμυρά» διόδια στον Ε65 και νέα διόδια στην ΠΑΘΕ! (2018-01-18 00:00:00.0)
Παρέμβαση Λαϊκών Επιτροπών (2014-07-01 00:00:00.0)
Σωρός τα προβλήματα στους Παξούς (2003-12-31 00:00:00.0)
Ο λαός θα απαντήσει στην απάτη της κυβέρνησης (1999-07-24 00:00:00.0)
Μέρα του κοινού λαϊκού μετώπου η Παρασκευή (1999-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ