Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μέρα του κοινού λαϊκού μετώπου η Παρασκευή

Κοινά μέτωπα πάλης εναντίον της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολικής τα μεθαυριανά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες κι άλλες πόλεις των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, στα οποία θα συμμετέχουν αγρότες, εργαζόμενοι, ΕΒΕ, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης κι άλλων μαζικών φορέων

Το πρώτο φετινό δείγμα αγωνιστικής δράσης του κοινού λαϊκού μετώπου που διαμορφώνεται στην περιοχή, θα παρουσιαστεί μεθαύριο Παρασκευή στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες επαρχιακές πόλεις θα συμμετέχουν οι αγρότες, μαζί με εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, μαθητές κι εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, δίνοντας παλλαϊκό χαρακτήρα στην κινητοποίηση εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που πλήττει όλα τα λαϊκά στρώματα.

Οι αγρότες θα στήσουν "μπλόκα" με τρακτέρ στον Δρούγο,στο "Δέλτα" και στον Πάμισο της Καρδίτσας, στα Φάρσαλα και στον Τύρναβο της Λάρισας, στο Βελεστίνο της Μαγνησίας κι άλλες επαρχιακές περιοχές, θα συγκεντρωθούν στις πλατείες των πόλεων και θα καταλάβουν νομαρχίες, καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, εφορίες κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ο αγώνας των αγροτών θα κλιμακωθεί από την 1η Φλεβάρη και θα κορυφωθεί προς το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του ερχόμενου μήνα, με προωθημένες μορφές πάλης,που θα "πιέζουν" πιο αποτελεσματικά την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία που κήρυξε το τοπικό Εργατικό Κέντρο,για να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις στην Ενωση Συνεταιρισμών του νομού, να απαιτήσουν να μην οδηγηθεί η συνεταιριστική οργάνωση στο κλείσιμο, όπως προωθεί η κυβέρνηση και να λυθούν άλλα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού του νομού. Στο συλλαλητήριο της Λάρισας θα συμπαρασταθούν και οι εργαζόμενοι, μετά από σχετική απόφαση που πήρε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς θα βρεθούν εργαζόμενοι των Τρικάλων και της Μαγνησίας.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της Καρδίτσας, του Παλαμά και των Σοφάδων,προσανατολίζονται σε κλείσιμο των καταστημάτων.Ακόμα αναμένονται αποφάσεις για κλείσιμο της νομαρχίας και του δήμου Καρδίτσας.

Σ' όλα τα νομαρχιακά και στα επαρχιακά συλλαλητήρια της Παρασκευής, αναμένεται να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά οι μαθητές,που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους εναντίον της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με νέες καταλήψεις σχολείων της Θεσσαλίας κι άλλες μορφές πάλης.

Σήμερα στο Λιοντάρι

Στο μεταξύ, σήμερα στο Λιοντάρι της Καρδίτσας,πραγματοποιείται συλλαλητήριο με τη συμμετοχή αγροτών, αλλά και όλων των άλλων μαζικών κινημάτων και φορέων του νομού, το οποίο διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Αίτημα του συλλαλητηρίου είναι να προχωρήσουν τα έργα και να ολοκληρωθεί το φράγμα Σμοκόβου,που θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες 250.000 στρεμμάτων του νομού, αλλά "σκοντάφτει" στην αδιαφορία της κυβέρνησης επί 12 τώρα χρόνια και στα εμπόδια που θέτει η ΕΕ, η οποία δε θέλει αρδευτικά έργα, για να μην αυξηθεί η αγροτική παραγωγή της χώρας μας και στηριχτεί το αγροτικό εισόδημα. Ο αγώνας για το φράγμα Σμοκόβου συσπειρώνει όλο τον νομό της Καρδίτσας, όπως φάνηκε και στην προχτεσινή σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο νομάρχης Β. Αναγνωστόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ