Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Τάξεις - μπουντρούμια, ταβάνια που στάζουν

Σε αίθουσες - κλουβιά και σε τάξεις - μπουντρούμια που στάζουν όταν βρέχει, γίνεται το μάθημα σε σχολείο της Καλαμαριάς.

Πριν πέντε χρόνια στο 10ο Δημοτικό Σχολείο συστεγάστηκε το 9ο Γυμνάσιο μέχρις ότου χτιστεί σε παρακείμενο χώρο το δικό του κτίριο. Από τότε το θέμα"πάγωσε" και λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές αναρτήθηκε μεγάλη ταμπέλα της νομαρχίας δίπλα στην είσοδο του Δημοτικού, όπου αναγγέλλονταν η έναρξη εργασιών για την κατασκευή του Γυμνασίου. Οπως στη συνέχεια αποδείχτηκε, η ενέργεια αυτή ήταν παραπλανητική, καθώς τα σχέδια που έγιναν δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ούτε κονδύλια υπάρχουν για να γίνει το Γυμνάσιο. Αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών (νομαρχία, δήμος, υπουργείο Παιδείας) είναι η δημιουργία μιας τελείως απαράδεκτης κατάστασης και στα δύο σχολεία, τα οποία στεγάζονται σ' αυτό το κτίριο.

Τα παιδιά κάνουν μάθημα σε αίθουσες - κλουβιά που προέκυψαν μετά το διαχωρισμό μεγαλύτερων αιθουσών. Το μικρό γραφείο των δασκάλων έγινε τάξη, το γυμναστήριο "συρρικνώθηκε", για να εξοικονομηθεί χώρος για τη νέα αίθουσα των διδασκόντων. Στον επάνω όροφο τα ταβάνια στάζουν όταν βρέχει. Υπάρχουν τάξεις - μπουντρούμια χωρίς κανέναν εξαερισμό. Κοντά σ' αυτά να σημειώσουμε την τελείως απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι τουαλέτες του σχολείου, μια κατάσταση που θα έπρεπε επειγόντως να απασχολήσει την Υγειονομική Υπηρεσία.

Το σχολείο αυτή τη στιγμή είναι πρωινού κύκλου και για το λόγο αυτό πολλοί εργαζόμενοι γονείς από πολλές περιοχές της Καλαμαριάς (και όχι μόνο) έχουν γράψει σ' αυτό τα παιδιά τους. Αναμένεται την επόμενη χρονιά με την εγγραφή στην πρώτη τάξη των πολλών μαθητών που υπάρχουν σήμερα στο νηπιαγωγείο, η κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και να ακολουθηθεί η λύση που είναι και η πλέον δοκιμασμένη από τους αρμόδιους. Να γίνει, δηλαδή, πρωινός και απογευματινός κύκλος. Οι γονείς δε θέλουν να συμβιβαστούν μ' αυτή την προοπτική, όπως και με τη σημερινή κατάσταση και είναι αποφασισμένοι με τον αγώνα τους να πιέσουν σοβαρά αυτούς που μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις και οι οποίοι με τη μέχρι τώρα συμπεριφορά τους έχουν οδηγήσει το σχολείο στο σημερινό του χάλι.

Παράλληλα, οι γονείς καταγγέλλουν την αδιαφορία που επιδεικνύεται με τους χώρους που περιβάλλουν το σχολείο. Ο τοίχος της μάντρας σε μερικά σημεία είναι έτοιμος να καταρρεύσει, μια απαραίτητη λωρίδα γης για την πρόσβαση στο σχολείο έχει καταντήσει νεκροταφείο αυτοκινήτων, εκατοντάδες μαθητές κινδυνεύουν καθημερινά στο δρόμο, πηγαίνοντας και φεύγοντας από το σχολείο, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ