Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΦΗΝΑ
Φοβούνται τον έλεγχο

Οι "δημοκρατικές" ευαισθησίες του δημάρχου της Ραφήνας "κράτησαν" μόνο την προεκλογική περίοδο. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Α. Κεχαγιόγλου αρνήθηκε να συμμετάσχει εκπρόσωπος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΔΑΣ) στη Δημαρχιακή Επιτροπή, πράγμα που είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Αρνήθηκε ουσιαστικά να κάνει πράξη την αντιπροσωπευτικότητα στα όργανα του δήμου, που διακήρυττε με στόμφο.

Τη συμπεριφορά αυτή του δημάρχου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, τονίζοντας ότι ο ίδιος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου φοβάται τον άμεσο έλεγχο, αλλά και την αντιπροσωπευτικότητα στα όργανα του δήμου.

"Η ΔΑΣ επέμεινε και διεκδίκησε μια θέση στην τριμελή Δημαρχιακή Επιτροπή, με σκοπό την αντιπροσωπευτική σύνθεσή της, τη δημοκρατική λειτουργία της και τον άμεσο έλεγχο αυτής, του δημάρχου και όλων των δραστηριοτήτων του δήμου", σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

Να σημειωθεί ότι η Δημαρχιακή Επιτροπή ασχολείται με τη σύνταξη του προϋπολογισμού, τον προελέγχει και αποφασίζει για τη διάθεση πιστώσεων και ασχολείται με άλλες σοβαρές υποθέσεις του δήμου. "Αν νομίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν τον έλεγχο των πεπραγμένων τους με τον αποκλεισμό της παράταξής μας και του 21% του λαού της Ραφήνας από τη Δημαρχιακή Επιτροπή τους λέμε ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΔΑΣ.

Επίσης επισημαίνεται ότι στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ανακοινώσουν τις θέσεις της παράταξης για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το δήμο, ενώ θα γνωστοποιήσουν τη στάση της ΔΑΣ σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην πολιτική που θα ακολουθήσει η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Δήμου Ραφήνας.

Επιπλέον, με την ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ευχαριστεί όλους τους δημότες που με την ψήφο τους την ανέδειξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και της έδωσαν το 21% των ψήφων. "Μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κύρια έξω από αυτό, θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο επιδίωκε να την εφαρμόσει και μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα αγωνιστούμε για να σταματήσει να περνά η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης μέσα και από το Δήμο Ραφήνας, ενώ θα βρεθούμε στο πλευρό όλων των κοινωνικών ομάδων της πόλης, που πλήττονται από αυτή την πολιτική", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ