Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αφιερώματα που ξεχωρίζουν στο Κεντρικό Φεστιβάλ
Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή, στις 21.00, η ΚΝΕ με μια μεγάλη συναυλία τιμά τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του ίδιου. Η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συνυπάρχει στη σκηνή με τον Βασίλη Λέκκα, τα Κίτρινα Ποδήλατα και την Ζωή Παπαδοπούλου, σε ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο: «Οταν σφίγγουν το χέρι». Ενα ταξίδι σε ορισμένα από τα πιο σπουδαία του τραγούδια, που έχουν δεθεί με την Ιστορία και τους αγώνες του λαού μας. Θα ακουστούν τραγούδια από τους «Λιποτάκτες», τις «Μικρές Κυκλάδες», το «Αξιον Εστί», τα «Τραγούδια του Ανδρέα», τα «18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», τη «Ρωμιοσύνη» και άλλα.

Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή, στις 21.30, θα γίνει αφιέρωμα σε τραγούδια που αναφέρονται στην επαναστατική αλλαγή του κόσμου, με τίτλο: «Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του...». Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Θάνος Μικρούτσικος, την ενορχήστρωση ο Θύμιος Παπαδόπουλος και θα τραγουδήσουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Πάνος Μπούσαλης. «Ξελασπώστε το μέλλον», το ποίημα του Βλ. Μαγιακόφσκι που στίχους του δανείστηκε το σύνθημα του Φεστιβάλ, «Ο φασισμός» και «Η πιο όμορφη θάλασσα» είναι μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν.

Στη Λαϊκή Σκηνή, στις 21.30, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα παρουσιάσουν τη μεγάλη επιτυχία του περυσινού χειμώνα, «Ο Γκάτσος που αγάπησα». Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, τραγούδια που μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Στην Κεντρική Σκηνή, στις 23.00, η ΚΝΕ με μια μεγάλη συναυλία τιμά τον καλλιτέχνη που πάντα στήριζε με την παρουσία του τα Φεστιβάλ της, τον Δημήτρη Μητροπάνο. Θα ακουστούν τραγούδια από την υπερσαραντάχρονη καριέρα του Δ. Μητροπάνου. Τραγούδια που συγκινούν και είναι ιδιαίτερα αγαπητά, σε προηγούμενες και νεότερες γενιές. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Ερμηνευτές: Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Κορακάκης και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Σάββατο 23 Σεπτέμβρη

Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση και τα 35 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Λοΐζου, η ΚΝΕ τιμώντας τη μνήμη του και το έργο του, διοργανώνει μεγάλη συναυλία στις 21.30 στην Κεντρική Σκηνή. Από τη Σκηνή του Φεστιβάλ θα περάσουν ορισμένα από τα πιο μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, ερμηνεύοντας τραγούδια του Μ. Λοΐζου, που είχαν τραγουδήσει και σε πρώτη εκτέλεση, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Μαρία Φαραντούρη. Μαζί τους θα είναι και η Ασπασία Στρατηγού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ