Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Αναζητείται... «αφεντικό» για το Λυκαβηττό

Θα εκχωρηθεί με τη μορφή της 25ετούς ενοικίασης

Στο σφυρί βγάζει εκ νέου η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ το εστιατόριο - αναψυκτήριο και το περίπτερο - αναψυκτήριο του Λυκαβηττού, καθώς η σύμβαση με τον προηγούμενο «ενοικιαστή» λήγει στις 30 Σεπτέμβρη. Αυτή τη φορά στο πακέτο ξεπουλήματος συμπεριλαμβάνεται και το τελεφερίκ που μέχρι τώρα ελεγχόταν από τον ΕΟΤ και πρόσφατα εκχωρήθηκε στην ΕΤΑ που ανέλαβε την... «αξιοποίηση» ολόκληρης της περιουσίας του Οργανισμού. Η ΕΤΑ ξεκίνησε το παζάρεμα προκηρύσσοντας πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του συνόλου των παραπάνω εγκαταστάσεων με τη μορφή «μακροχρόνιας εκμίσθωσης» για 25 χρόνια. Στο πακέτο που ξεπουλάει η ΕΤΑ περιλαμβάνεται και όλος ο υπάρχων εξοπλισμός. Το συγκρότημα περιλαμβάνει αναλυτικά: το σιδηρόδρομο - τελεφερίκ (σήραγγα μήκους 220 μέτρων), το εστιατόριο - αναψυκτήριο και το περίπτερο - αναψυκτήριο, συνολικού εμβαδού σχεδόν 800 τετραγωνικών μέτρων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν προτάσεις που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανακαίνιση του υφιστάμενου εστιατορίου με προδιαγραφές κατηγορίας «πολυτελείας», τη λειτουργία του περιπτέρου ώστε να προσφέρει τρόφιμα, αναψυκτικά κλπ. σε όρθιους επισκέπτες σε τιμές μειωμένες σε σχέση με τις τιμές του κέντρου αναψυχής και στη λειτουργία και συντήρηση του σιδηροδρόμου.

Ας σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων οι επιχειρηματίες που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΕΤΑ μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για «νέες δραστηριότητες και άλλες εγκαταστάσεις» που οι ίδιοι «θεωρούν ότι συμβάλλουν στην εύρυθμη και ολοκληρωμένη υλοποίηση των παραπάνω επιδιωκόμενων στόχων», ενώ η ΕΤΑ γενικώς και αορίστως «διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει από αυτές ό,τι θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στην ορθολογική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ