Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» χτες για τον σ. Γιώργο Θεοδωρίδη

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι στον σ. Γιώργο Θεοδωρίδη, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών και κηδεύτηκε χτες με πολιτική κηδεία, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1929 στο Περιστέρι Κιλκίς, από οικογένεια αγωνιστών. Από μικρός μπήκε στην ΕΠΟΝ. Την περίοδο του εμφυλίου δούλευε ως σύνδεσμος των αντάρτικων ομάδων και το 1947 συνελήφθη από τα αποσπάσματα του στρατού. Γλίτωσε το θάνατο, όμως έζησε τα βασανιστήρια και την εξορία στη Μακρόνησο, την Ικαρία και το Μούδρο.

Μετά την απελευθέρωσή του, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Ως μέλος του Κόμματος έδρασε μέσα από την ΕΔΑ. Για τη δράση του αυτή, το 1967, με την επιβολή της δικτατορίας, ξαναπήρε το δρόμο για τις φυλακές και την εξορία. Συνελήφθη και στάλθηκε στη Γυάρο.

Παρέμεινε με συνέπεια στο δρόμο της ταξικής πάλης, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, έτοιμος να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του αν χρειαστεί, για τα κομμουνιστικά ιδανικά.

Ανταποκρίθηκε με συνέπεια σε όσα καθήκοντα του ανέθεσε το Κόμμα. Συμμετείχε ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και διατέλεσε διαμερισματικός σύμβουλος στο Γ' Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο '90 - '91, των αντεπαναστατικών ανατροπών, υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ. Πρωτοστάτησε στην πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό, τον αναθεωρητισμό.

Η ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη και με περηφάνια τον Γιώργο Θεοδωρίδη και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του Αιμιλία, στην κόρη του Αναστασία και στα εγγόνια του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ