Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«Χωροταξικό πλαίσιο» σύμφωνα με τα κελεύσματα του κεφαλαίου

Σήμερα το φόρουμ για τις ΑΠΕ

Τις βασικές προτεραιότητες του νέου «Χωροταξικού Πλαισίου» της Κρήτης, του πρώτου από τα συνολικά 11 που ετοιμάζει η κυβέρνηση, παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας κατά τη χτεσινή δεύτερη μέρα του «Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου» που πραγματοποιείται στο νησί.

Οι προτεραιότητες αυτές, απόλυτα συνυφασμένες φυσικά με τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου, περιλαμβάνουν την υλοποίηση των υποδομών μεταφορών σε οδικούς άξονες, λιμάνια, αεροδρόμια, τη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η ενίσχυση διαφόρων επενδυτικών σχεδιασμών στον τομέα της Ενέργειας.

Ειδικά γι' αυτό το ζήτημα ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η αναβάθμιση της Κρήτης σε ενεργειακό κόμβο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μέσω της ηλεκτρικής διασύνδεσής της με την ηπειρωτική Ελλάδα, της σύνδεσης με τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων» αλλά και της ανάπτυξης νέων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Εξάλλου σήμερα θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Κρήτη το φόρουμ που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «ενεργειακά νησιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, και του επιτρόπου Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, Μ. Κανιέτε, εντάσσεται δε στη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική ανάπτυξης νέων εγκαταστάσεων παραγωγής Ενέργειας από ΑΠΕ στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων για τη μείωση χρήσης των ορυκτών καυσίμων.

Πίσω από τις δήθεν «φιλοπεριβαλλοντικές» διακηρύξεις η λεγόμενη «πράσινη» Ενέργεια αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο τομέα υψηλής κερδοφορίας για τους ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα, καθώς το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, πανευρωπαϊκά και στην Ελλάδα φυσικά, πριμοδοτεί με «ζεστό» κρατικό χρήμα τις ιδιωτικές επενδύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ