Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ομορφες δραστηριότητες για παιδιά στον «Μικρόκοσμο»

Το δικό τους χώρο και πρόγραμμα δραστηριοτήτων έχουν και φέτος στο Φεστιβάλ τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Ο «Μικρόκοσμος» υποδέχεται από χτες στις τέσσερις «γωνιές» του, τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ, με παιχνίδια προσαρμοσμένα στις ηλικίες τους, που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη γνώση.

Στη γωνιά της Επιστήμης τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν με το υγρό άζωτο, με μεγάλη προσοχή γιατί η θερμοκρασία του αγγίζει τους μείον 190 βαθμούς Κελσίου, να φουσκώσουν με αυτό μπαλόνια μέχρι να σκάσουν, κάνοντας τον πιο δυνατό κρότο, ακόμα και να φτιάξουν ...σύννεφα. Στη γωνιά της Τέχνης να γνωρίσουν έργα και πίνακες ζωγραφικής, να τα αναπαραστήσουν με χειροτεχνίες και την τεχνική του κολάζ, βάζοντας τη δική τους πινελιά. Η γωνιά του Αθλητισμού προσφέρει την ευκαιρία για διασκεδαστικά παιχνίδια επιδεξιότητας και ευστοχίας.

«Αλλάζουν οι κοινωνίες των ανθρώπων;». Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η γωνιά της Ιστορίας. Μέσα από τα ταμπλό και ένα παιχνίδι γρίφων και αποστολών, τα παιδιά «ταξιδεύουν» στο χρόνο, συζητούν για την εξέλιξη των κοινωνιών, μαθαίνουν για τον τρόπο που ζούσαν και εργάζονταν οι άνθρωποι στους κοινωνικούς - οικονομικούς σχηματισμούς του παρελθόντος, φτάνοντας τελικά και στο «σήμερα». Για να ολοκληρώσουν το ταξίδι λύνουν γρίφους και κερδίζουν κομμάτια για να συνθέσουν το παζλ που απεικονίζει όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Ο «Μικρόκοσμος» λειτουργεί από τις 19.00 έως τις 22.30. Τους θαμώνες του «Μικρόκοσμου» περιμένει επίσης το δεύτερο τεύχος του περιοδικού για παιδιά «Κόκκινο Αερόστατο».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ