Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ - ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ
337 νεκροί στα ακατάλληλα κτίρια

Μια βδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από τον ισχυρό σεισμό της 19ης Σεπτέμβρη στο κεντρικό Μεξικό, των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τον επίσημο αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει στους 337, ενώ ακόμα υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων, όπου είχαν γίνει εμφανέστατα πολλές παραβιάσεις στους κανονισμούς δόμησης, σε μια χώρα που έχει μεγάλη σεισμικότητα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες, ενώ χιλιάδες είναι τα σπίτια που πρέπει να κατεδαφιστούν και χιλιάδες αυτά που πρέπει να επισκευαστούν.

Οι περισσότεροι νεκροί είναι στην πόλη του Μεξικού, σε λαϊκές πολυκατοικίες, εργοστάσια και ένα ιδιωτικό σχολείο, συνολικά 198, ακολουθεί η επαρχία Μορέλος με 74 νεκρούς, η Πουέμπλα με 45, η επαρχία του κρατιδίου του Μεξικού με 13, το Γκερρέρο με 6 και η Οαχάκα με 1.

Ταυτόχρονα, από τις μεξικανικές αρχές ανακοινώθηκε ότι θα ασκηθούν διώξεις ενάντια σε κατασκευαστικές εταιρείες γιατί αποδεδειγμένα χρησιμοποιούσαν φτηνά υλικά, για να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Αρχικά αναφέρονται οι κατασκευαστικές «Canada Building Systems de Mexico» και η «Dijon SAPI», που είχαν κατασκευάσει πολλά κτίρια που κατέρρευσαν στη μεγαλούπολη του Μεξικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ