Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση για τις σχολικές καθαρίστριες στη Ζίτσα

Από την κινητοποίηση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στην Ελεούσα
Από την κινητοποίηση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στην Ελεούσα
Συλλαλητήριο για την επιστροφή των απολυμένων σχολικών καθαριστριών του δήμου Ζίτσας στις θέσεις εργασίας τους πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ) την περασμένη Δευτέρα στην Ελεούσα.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή Ζίτσας απέλυσε 15 εργαζόμενες που δούλευαν για χρόνια στην καθαριότητα των σχολείων, προκηρύσσοντας διαγωνισμό μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα, χρησιμοποιεί το αισχρό επιχείρημα ότι πρέπει «να φάνε κι άλλοι ψωμί», προσπαθώντας να φέρει τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους σε αντιπαράθεση με τους ανέργους.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε κάθε χώρο. Παλεύουμε για καθαρά σχολεία για τα παιδιά της εργατικής τάξης. Παλεύουμε για την ανάπτυξη εκείνη που βάζει στο επίκεντρο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών», τόνισε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος του ΕΚΙ, Αλίκη Γιώτη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Τάκης Τζίμας, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Ζίτσας, μεταφέροντας την υποστήριξή του στις εργαζόμενες.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε επιστολή που έστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ελεούσας, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον αγώνα των καθαριστριών. «Κατανοούμε τη θέση σας ως εργαζόμενες γυναίκες και πιθανώς μητέρες φίλων και συμμαθητών μας. Είμαστε στο πλευρό σας, θα πολεμήσουμε μαζί σας δείχνοντας αλληλεγγύη και ανθρωπιά, όπλα απαραίτητα σε τέτοιου είδους αγώνες», ανέφεραν μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ