Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Συναίνεση» απαιτεί ο πρωθυπουργός

Να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην εφαρμογή των αντιλαϊκών - αντεργατικών πολιτικών επιλογών της, απαίτησε χτες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεστίαση που οργάνωσε ο Τομέας Συνδικαλιστικού του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός δε δίστασε να ταυτίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τις κυβερνητικές επιδιώξεις (!), ενώ για ακόμη μια φορά επισήμανε την ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης - ουσιαστικά υποταγής - των εργαζομένων και ολόκληρου του ελληνικού λαού στην πολιτική που εφαρμόζεται.

Με άλλα λόγια, υποστήριξε και έστειλε το μήνυμα προς τους συνδικαλιστές ότι για να γίνει εφικτή η υλοποίηση των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών - ανάμεσά τους και η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης - είναι αναγκαίο η κυβέρνηση και οι κομματικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να σύρουν τους εργαζόμενους στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου» για να εξασφαλίσουν την υποταγή τους και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις τους.

Με τη σειρά του και ο Ρ. Σπυρόπουλος, γραμματέας του Τομέα Συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε στην ομιλία του ότι βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η κοινωνική συναίνεση και συνοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ