Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΩΝΗΣ
Θα πάρουν το επίδομα

Η ανυποχώρητη αγωνιστική δράση των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των σωματείων τους είχε ως αποτέλεσμα προχτές ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας να δεσμευτεί για την άμεση καταβολή ειδικού εποχιακού επιδόματος στους ανέργους του κλάδου. Η δέσμευση αποσπάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των διοικήσεων των σωματείων της Ζώνης με τον υφυπουργό.

Συγκεκριμένα ο Χρ. Πρωτόπαππας δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας (πιθανόν στις 29 του μήνα) θα εκδοθεί η σχετική απόφαση, η οποία θα προβλέπει τα εξής: Την καταβολή του επιδόματος στους άνεργους εργατοτεχνίτες, οι οποίοι κατά το έτος 2000 πραγματοποίησαν από 50 έως 210 ημερομίσθια και το 2001 τουλάχιστον 10. Επίσης στους ανέργους οι οποίοι κατά τη διετία 2000-2001 πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 ημερομίσθια. Από το υπουργείο θα εξεταστεί και το αίτημα των σωματείων να καταβάλλεται από το ταμείο ανεργίας επίδομα που να ανέρχεται στο 80% του μισθού σε όλους τους ανέργους της Ζώνης που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 100 ένσημα την τελευταία διετία με εξαίρεση το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με το αίτημα, η επιδότηση θα πρέπει να διαρκεί μέχρι οι άνεργοι να βρίσκουν εργασία.

Από τους συνδικαλιστές έγινε σαφές ότι οι εργατοτεχνίτες θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων, ενώ προειδοποίησαν με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε περίπτωση εμπαιγμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ