Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

Πολύμορφες δραστηριότητες προβλέπονται στο πρόγραμμα του Εργατικού Κέντρου για τους επόμενους μήνες

Ημερίσιος Κήρυκας

Το πρόγραμμα δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), για το επόμενο διάστημα, καλώντας τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΕΚΛ αποφάσισε:

- Σύσκεψη σωματείων την ερχόμενη Τρίτη, 25/9 και ώρα 7 μ.μ.

- Συγκέντρωση το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε πλατεία της πόλης για το Ασφαλιστικό.

- Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Εργατικής Εστίας για το κτίριο του ΕΚΛ, με τον πρόεδρο του ΟΕΚ για το στεγαστικό πρόγραμμα του Νομού Λάρισας και με τη διοίκηση του ΙΚΑ, τον υπουργό Εργασίας και Σωματεία Εργαζομένων για τις προσλήψεις προσωπικού και την ανέγερση του ΙΚΑ.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος δράσης που θέτει το ΕΚΛ είναι:

- Πάλη ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, ένταση της προσπάθειας για την προβολή και διεκδίκηση των θέσεων του ΕΚΛ, για την Κοινωνική Ασφάλιση, την αποκάλυψη των θέσεων και των ελιγμών της κυβέρνησης, της ΝΔ, αλλά και των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ενημέρωση για το Ασφαλιστικό, με επισκέψεις στους χώρους δουλιάς και προσανατολισμός Σωματείων και εργαζομένων ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην Υγεία.

- Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για την υπεράσπιση του χαρακτήρα όσων επιχειρήσεων απέμειναν στο Δημόσιο. Αγώνας για την επιστροφή στο Δημόσιο όλων των πρώην δημοσίων υπηρεσιών (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές κ.ά.).

- Δράση ενάντια στις ανατροπές των εργασιακών δικαιωμάτων, στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στην ανασφάλιστη εργασία. Πρωτοβουλίες ενάντια στην ανεργία. Σ' αυτά τα πλαίσια ν' αποφασιστεί κινητοποίηση των ανέργων για τις 28/9, που επισκέπτεται ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας τη Λάρισα.

- Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας - Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2002, παίρνοντας υπόψη ότι για τις βασικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας χρειάζονται πάνω από 450.000 δρχ. το μήνα.

- Κοινή δράση για τα προβλήματα της Παιδείας, με όλους τους φορείς, τους Συλλόγους των Γονέων - Κηδεμόνων, των δασκάλων και των καθηγητών.

- ΑντιΝΑΤΟική - αντιιμπεριαλιστική πάλη με αιτήματα: Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από Βοσνία - Κόσσοβο και Σκόπια, καμία συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών έξω από τα σύνορα της χώρας, απελευθέρωση του Μιλόσεβιτς.

- Αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

- Διεθνής δραστηριότητα, στα πλαίσια των οποίων θα οργανωθεί η συμμετοχή του ΕΚΛ στην κινητοποίηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Δεκέμβρη, στις Βρυξέλλες και στην πάλη μαζί με τα συνδικάτα των Βαλκανίων ενάντια στο ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ