Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδήλωση για τον Τσε Γκεβάρα

Στις 9 Οκτώβρη συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Γκεβάρα, το 1967 στη Βολιβία, από την CIA. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση για τον Τσε, την Κυριακή 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο «Κρεμλίνο» (Καραΐσκου 119). Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Αττικής.

«Οσο κι αν προσπαθούν οι υπερασπιστές του συστήματος να ενσωματώσουν, να αποχρωματίσουν αυτήν την πρωτοπόρα ηρωική μορφή του κομμουνιστικού και επαναστατικού κινήματος, 50 χρόνια μετά ο Τσε συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους αγώνες της νεολαίας και στη χώρα μας. Αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη στο σημερινό μας αγώνα για μια καλύτερη ζωή, στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ στο κάλεσμά της για την εκδήλωση.

Και προσθέτει: «Ο Τσε μαζί με τους συντρόφους του, όπως ο Φιντέλ Κάστρο, συγκρότησαν επαναστατικό στρατό. Παράλληλα με τη δράση των κομμουνιστών στις πόλεις, την παράνομη δουλειά που ανέπτυσσαν στους χώρους δουλειάς, την αγροτιά, τη νεολαία, πραγματοποίησαν την Κουβανική Επανάσταση για να ανατρέψουν τη δικτατορία των μονοπωλίων που εκμεταλλεύονταν τον κουβανικό λαό, να οικοδομήσουν τη νέα ανώτερη κοινωνία, το σοσιαλισμό. (...)

50 χρόνια μετά κρατάμε ζωντανή τη φλόγα του αγώνα, της επαναστατικής πάλης! (...) Διδασκόμαστε από τις σοσιαλιστικές επαναστάσεις του 20ού αιώνα που συγκλόνισαν τον κόσμο! Εμπνεόμαστε από τους επαναστάτες, όπως ο Τσε, για την καθημερινή μας πάλη στο σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ