Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απαράδεκτες διώξεις κατά εκπαιδευτικών που δίδαξαν σε προσφυγόπουλα

Σε απολογία καλούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και του Σχολείου του Ικονίου, για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Δομών Υποδοχής για Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στα παραπάνω σχολεία. Θυμίζουμε ότι το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ικονίου, στο Πέραμα, ήταν αυτό στο οποίο είχε ξεσηκώσει κουρνιαχτό την περασμένη σχολική χρονιά η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, με την παρουσία εκεί και υπόδικων βουλευτών της, στοχοποιώντας τα μικρά προσφυγόπουλα, θύματα του πολέμου, και αρνούμενη το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς του Κερατσινίου είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία ομάδας γονέων, για θέματα που αφορούν την περσινή επιλογή και λειτουργία ΔΥΕΠ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ στην περίπτωση του σχολείου του Ικονίου έγινε επώνυμη καταγγελία από τους Συλλόγους Γονέων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ικονίου σε εκπαιδευτικούς και στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά, για θέματα που αφορούν τις διαβεβαιώσεις της υγείας των μαθητών που φοίτησαν στη ΔΥΕΠ Ικονίου, το ίδιο διάστημα.

«Πρωτόγνωρη έκπληξη μας προκαλεί το γεγονός πως εκπαιδευτικοί που σεβάστηκαν, υποστήριξαν και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, παρά τον ιδιότυπο χαρακτήρα των ειδικά αποκομμένων εκπαιδευτικών δομών ΔΥΕΠ, καλούνται τώρα σε έγγραφη αναφορά, παρά το ανώνυμο της καταγγελίας», σημειώνει ο Σύλλογος. «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει τη δίωξη των εκπαιδευτικών στο Κερατσίνι και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, ευθύνες βαραίνουν και την κυβέρνηση, για την κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, που στρώνει το έδαφος σε τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ