Τρίτη 10 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μάγεψε η παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα»

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Μ. Μητσιά
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Μ. Μητσιά
Μια μουσική μυσταγωγία ήταν η παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα» με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο Ηρώδειο. Ενα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια μουσική διαδρομή, όπως τη βίωνε ο ίδιος, στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας.

Την παράσταση παρακολούθησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος, ανάμεσά τους και το μέλος του ΠΓ Κώστας Παρασκευάς.

Ο Μ. Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, μαζί με την Κ. Καραμπέτη απέδωσαν τραγούδια που μελοποίησαν οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης και Ηλίας Ανδριόπουλος. Ανάμεσα στα τραγούδια ακούγονταν στίχοι, απόσπασμα από την «Αμοργό», «Ο Ιππότης και ο θάνατος», «Ωδή στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα», αλλά και λόγια που σκιαγραφούσαν την προσωπικότητα του Ν. Γκάτσου από τους Μ. Χατζιδάκι, Οδ. Ελύτη και άλλους.

Μια λιτή παράσταση, γεμάτη σεβασμό κι αγάπη για τον μεγάλο δημιουργό Νίκο Γκάτσο. Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν και σιγοτραγουδούσε το κοινό που κατέκλυσε το Ηρώδειο, ήταν «Τ' αστέρι του βοριά», «Πάει ο καιρός», «Μάτια βουρκωμένα», «Το πανηγύρι των άστρων», «Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Η μικρή Ραλλού», «Αθανασία», «Μάνα μου Ελλάς», «Νυν και Αεί», «Ο Γιάννης ο φονιάς» και τόσα άλλα...


Επιμέλεια: Αγαθή Δημητρούκα.

Επαιξαν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο - ενορχηστρώσεις), Ηρακλής Ζάκκας (μαντολίνο, μπουζούκι) και Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο).



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ