Τρίτη 10 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
«Ανεβάζει» το «Φουέντε Οβεχούνα - Πηγή των Αμνών»

Από 18 Νοέμβρη ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το έργο «Φουέντε Οβεχούνα - Πηγή των Αμνών», που σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης.

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός χωριού της Ισπανίας του 1470, που οι κάτοικοί του ξεσηκώθηκαν εναντίον του αδίστακτου διοικητή Φερνάν Γκόμεθ ντε Γκουθμάν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Παρά τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστησαν οι κάτοικοί του, κανείς δεν ομολόγησε τη δολοφονία και η απάντησή τους ήταν στερεότυπη: ότι για όλα την ευθύνη φέρει η Φουέντε Οβεχούνα, δηλαδή το χωριό.

Η κοινωνία του ισπανικού χωριού πέρασε στην ιστορία, έγινε θρύλος και αργότερα μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή από τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του ισπανικού κλασικού θεάτρου, Λόπε δε Βέγα (1562 - 1635).

«Η Πηγή των Αμνών» αναδείχτηκε σε «σύμβολο» των επαναστατημένων λαών. Πρόκειται για ένα έργο τρυφερό και βαθύτατα κοινωνικό, που θέτει προβληματισμούς για βασικά ζητήματα, όπως τη δύναμη της εξουσίας, την πολιτική θέση του ατόμου απέναντι στους καταπιεστές και άλλα.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος, Σκηνοθεσία - διασκευή και δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης, Σκηνικά - κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας, Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος, Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης.

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος και παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας, Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη Μποζάκη, Κωνσταντίνος Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ