Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΦΥΛΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι για τα προβλήματα των σχολείων

«

Κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχουν τα παιδιά μας. Παλεύουμε για Παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών», δηλώνουν μια σειρά σωματεία και φορείς των δήμων Αχαρνών και Φυλής, που σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για την «άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής».

«Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα», σημειώνουν στο κάλεσμά τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού (παράρτημα Δυτικής Αθήνας), το Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), οι Σύλλογοι Γυναικών (ΟΓΕ) Αχαρνών, Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, η Ενωση Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών και Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού. Μέσα από την κινητοποίηση διεκδικούν: Να καλυφθούν τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει το σχολείο να είναι εξεταστικό κέντρο. Να λυθούν τώρα τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της περιοχής. Μέτρα για την προστασία των σχολείων, με μόνιμους σχολικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, με επαρκή φωτισμό και άλλα απαραίτητα μέτρα. Να γίνει τώρα αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία της περιοχής και να παρθούν άμεσα μέτρα για σχολεία - ακατάλληλα από το σεισμό του 1999. Να γίνουν τώρα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Μενιδίου και Φυλής, ενώ αποφάσεις συμμετοχής πήραν τα ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών και 4ου Δημοτικού Φυλής και οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων του 1ου ΓΕΛ Αχαρνών και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Φυλής.

Για τη συμμετοχή δρομολογούνται πούλμαν, στις 12.30 το μεσημέρι, από την πλατεία Καράβου στο Μενίδι και την Τριγωνική Πλατεία Ανω Λιοσίων, πίσω από το δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ