Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν την ηρωική Μάχη της Ηλεκτρικής

Την ηρωική μάχη για την προστασία του εργοστασίου της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι από τους ναζί, που έδωσαν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ τον Οκτώβρη του 1944, δύο μέρες μετά την απελευθέρωση της Αθήνας, τίμησαν την περασμένη Κυριακή οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ, από κοινού με το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, διοργανώνοντας μαζική εκδήλωση στο μνημείο των 11 πεσόντων, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την πύλη του σημερινού εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Εμπνεόμαστε - διδασκόμαστε- συνεχίζουμε για την ανατροπή - παλεύουμε για τον σοσιαλισμό», που αναγραφόταν στο πανό των Κομματικών Οργανώσεων που κρατούσαν νεολαίοι της ΚΝΕ, δίνοντας και το στίγμα της εκδήλωσης. Ενώ κυρίαρχο ήταν το σύνθημα που βροντοφώναζαν οι συγκεντρωμένοι: «Ενας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στη πρωτοπορία». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της, Νίκος Μαυροκέφαλος.«73 χρόνια πέρασαν από την ηρωική μάχη του ΕΛΑΣ στην Ηλεκτρική, ενταγμένη στο συνολικό σχέδιο του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους ηρωικές μαχητές του ΕΛΑΣ, στους δοξασμένους νεκρούς της τάξης μας. Για το ΚΚΕ, για τις οργανώσεις της ΠΕΑΕΑ και του ΔΣΕ, τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι μνημόσυνα. Είναι εκδηλώσεις απόδοσης των πραγματικών τιμών που αξίζουν σε τέτοιες θυσίες. Είναι εκδηλώσεις ανανέωσης των δεσμών και της απόφασής μας να παλέψουμε για την κοινωνική απελευθέρωση και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Είναι εκδηλώσεις που μας βοηθούν να μετατρέπουμε την πείρα και τα διδάγματα της ταξικής πάλης, της ιστορίας του Κόμματός μας σε δύναμη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Για τους αγώνες της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της οικοδόμησης της Κοινωνικής Συμμαχίας, που θα ανοίξουν το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλιακών ομίλων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ν. Μαυροκέφαλος.

Στο ιστορικό της ημέρας, αλλά και στη διαστρέβλωση των γεγονότων από τα αστικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κερατσινίου, Λευτέρης Καλογιαννίδης.

Μετά τις ομιλίες, στο μνημείο κατατέθηκαν στεφάνια από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, την κεντρική διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, το παράρτημα Κερατσινίου - Δραπετσώνας, τον Σύλλογο Γυναικών Κερατσινίου, την Ενωση Γονέων Κερατσινίου και τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ