Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε η δίκη του Γ. Μανδίκου

Δεν προσήλθαν οι μάρτυρες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου

Για άλλη μια φορά εμφανίστηκε χτες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, χωρίς όμως τους βασικούς μάρτυρες Β. Πριόβολο, Αλ. Ρόσιο και Π. Μελά. Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας λόγω απουσίας των μαρτύρων, όπου κατηγορούμενος ήταν ο αντιστασιακός και συγγραφέας Γ. Μανδίκος.

Εναντίον του Γ. Μανδίκου, ο Ε. Γιαννόπουλος έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή του βιβλίο του πρώτου «Εγώ είμαι ο Ε. Γιαννόπουλος», όπου αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δεν έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, αλλά υπήρξε ταγματασφαλίτης και Γερμανοτσολιάς και κακώς του απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Ε. Γιαννόπουλος με αφορμή την αμφισβήτηση της αντιστασιακής του δράσης, μηνύσεις και αγωγές έχει καταθέσει εναντίον και άλλων προσώπων, όπως του Θ. Κατριβάνου, αλλά και εναντίον του «Ριζοσπάστη», επειδή δημοσίευσε τις δηλώσεις του Θ. Κατριβάνου γι' αυτό το θέμα, καθώς και κατά της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, γιατί δημοσίευσε στο περιοδικό της «Νέμεσις» αποσπάσματα από το βιβλίο του Γ. Μανδίκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ