Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
KINA
Αρχισε το 19ο Συνέδριο του ΚΚ

Από την έναρξη των εργασιών

Copyright 2017 The Associated

Από την έναρξη των εργασιών
ΠΕΚΙΝΟ.--

Η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει την ενίσχυση του «κρατικού κεφαλαίου» ώστε να γίνει ισχυρότερο, να τα πηγαίνει καλύτερα και να αναπτύσσεται, μετατρέποντας τις κινεζικές εταιρείες σε εταιρείες παγκόσμιας κλάσης, διεθνώς ανταγωνιστικές.

Τα παραπάνω σημείωσε ο Σι Τζινπίνγκ, Πρόεδρος της Κίνας και ΓΓ του ΚΚ Κίνας (ΚΚΚ), στην εισήγηση που έκανε χτες, κατά την έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΚ στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά», ο Κινέζος ηγέτης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να εστιάσει στην «πραγματική οικονομία» και ότι «η Κίνα θα κινητοποιήσει το θεμελιώδη ρόλο της κατανάλωσης στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και θα βελτιώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο που υποστηρίζει η νομισματική πολιτική και η πολιτική μακράς πρόληψης, όπως και ότι θα διασφαλίσει πως τα επιτόκια και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα βασίζονται ακόμα περισσότερο στις ανάγκες της αγοράς».

Επιπλέον, δόθηκαν νέες διαβεβαιώσεις για την κυριαρχία των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, με τον Σι να επισημαίνει ότι η χώρα «θα ανοίξει όλο και περισσότερο» και «δεν θα κλείσει την πόρτα της στον (υπόλοιπο) κόσμο», όπως και ότι «θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στην αγορά (της) και θα προστατέψει τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα των ξένων επενδυτών».

Οσον αφορά την ανάπτυξη της στρατιωτικής μηχανής της Κίνας, ο Σι υπογράμμισε πως μέχρι το 2020 θα έχει επιτευχθεί η εκμηχάνισή της.

Δυτικά πρακτορεία όπως το «Ασοσιέτεντ Πρες» επέλεξαν να ξεχωρίσουν τις επισημάνσεις του Σι ειδικά για την ενίσχυση των στρατιωτικών υποδομών της χώρας στη Νότια Κινεζική Θάλασσα (όπου βαθαίνουν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και κόντρες), αλλά και για τη σημασία της οικονομικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη - Ενας Δρόμος» (OBOR), των ενεργειακών και εμπορικών διαδρομών μέσα από τις οποίες το ανερχόμενο κινεζικό κεφάλαιο διεκδικεί ισχυρότερη θέση διεθνώς, γεωπολιτικά και συνολικότερα.

Μεταξύ άλλων, ο Σι μίλησε για «λαμπρές προοπτικές», αλλά και «δύσκολες προκλήσεις» που μεγαλώνουν για την Κίνα, προσθέτοντας - σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ασοσιέτεντ Πρες» - ότι το ΚΚ Κίνας πρέπει να λάβει μεγάλο ρίσκο και να ξεπεράσει «μεγάλες αντιστάσεις».

Το συνέδριο του ΚΚ Κίνας γίνεται σε μια περίοδο που, με κυρίαρχες τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής σε όλο το φάσμα της κινεζικής οικονομίας, οι κινεζικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες, ειδικά σε όλους τους κλάδους στρατηγικής σημασίας, αναπτύσσουν πυρετώδεις σχεδιασμούς για τον έλεγχο πρώτων υλών και αγορών σε όλο και μεγαλύτερα μέρη του πλανήτη, τροφοδοτώντας τη ραγδαία όξυνση των αντιλαϊκών ανταγωνισμών σε όλα τα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ